Raita er en indisk yoghurtsaus ,og kan lages på mange forskjellige måter.Jeg lagt før Raita med agurk,tomat,hvitløk og løk Her

I dag er det bare Raita med agurk.Serveres som tilbehør til indisk, pakistansk og arabisk mat ,finner du mange retter i bloggen min 🙂

 

Ingredienser:4-5 personer

1/2 stor agurk

2dl yoghurt naturell

1/4ts sukker

1/4ts salt

1/2-1ts spisskummenfrø

10 svarte pepperkorn

1/4ts paprikapulver

 

Skrell agurken,og skrap ut frøene.Skjær agurken i munnfullstore biter.Sett dem til side.

Ha yoghurt i en bolle,og pisk med en gaffel til det blir glatt.Ha i sukker og salt,og rør det godt sammen.

Forvarm en liten kjele over middels til sterk varme.Når den er varm,skru du av varmen og har i spisskummenfrø og pepperkorn,rør rundt 1 min,til de avgir en aroma.

Ta dem opp av kjelen,og avkjøl dem på en skål i 5 minutter.

Støt dem med en morter.

Sett til side 1/4ts av krydder blandingen,og rør resten inn i yoghurten.

Ha i agurkbitene og rør sammen.

Ha raita i en serveringsbolle,og dryss resten av de malte krydderne og paprikapulver over.

Vi har spist den sammen med Reker bombay biryani  i dag 😉


Facebook side Her

#hjemmelaget #raita #indisk #yoghurt