Tagine hlou (hlou betyr søt) fra nordafrika og finnes noen retter som ligner på den i midtøsten ,den er søt men tror meg kjempe godt. lages my i brylupp og ramadan i Algeria eller i hverdag mat.Fleste bruker lammekjøtt men det går fint å bruke oksekjøtt.Kan brukes også i retten eple,pære og andre tørkede frukt.
Kan spises som tilbehør og middag.
Du må ikke ha Tagine(leir gryte) for å lage den ,du kan bruke vanlig kjele eller gryte.
Ingredienser:4-6 personer
5-6dl varmt vann
450g kalvekjøtt,i tynne skiver(uten fett og bein)
1 løk, i skiver
1ss smør
150g aprikoser,tørkede
200g svisker,tørkede
100g rosiner
2dl sukker
1ss rose vann,kan sløyfes(kjøpes i utlandske butikk)
2ts kanel
1/4ts salt
Pepper
Mandler,ca 50g
I en kjele ha smør,løk ,kjøtt,1ss sukker ,salt,litt pepper og1ts kanel ,surre i 2-3 minutter.
Tilsett vann.Ha på lokk og la den småkoke i ca 1 time ,til kjøttet er mørt.
Kok vann i en annen kjele,skru varmen av,ha i aprikoser og rosiner,la de står i vannet i 10 minutter.
Ta de av vennt og la vannet renner av.legg til side.
Rist mandler i en tørr stekepanne i noen minutter,legg til side.
Gjør det samme til svisker.
Når kjøttet er ferdig kokt ha i aprikoser og rosiner.
Tilsett 1ss sukker en omgangen mens du rører forsiktig til alt sukker er ferdig
Tilsett 1ts kanel,la den små koke i 5 minutter.
Tilsett svisker ,la den små koke i 10 minutter.
Tilsett rose vann.
Tilsett mandler.
Retten er kjempe godt uten noe tilbehør,men du kan lage couscous ved siden 😉
Ha dere en fin dag 🙂
Facebook side Her
#tagine #algerisk #søt #kjøtt #hjemmelaget #frukt
Det så godt ut 🙂
Iselin Renée: Tusen Takk for det ? det var så god ??