En skikkelig midtøsten middag ,enkel og kjempe godt .Stekt kylling med tomatsaus i ovnen sammen med grønnsakene .

Dere kan gjerne la kyllingen ligger i marinade flere timer i kjøleskapet om dere har tid. Men det går fint og stek den med en gang. 

Ønsker dere en fin dag 🙂

 

Ingredienser:4 personer

Olje

1400g hel kylling

 

Kylling marinade:

2ts paprika pulver

1ts kebabkrydder Her

1ts karri krydder

1/2ts gurkemeie

1ts  pepper

1ts salt

2ss sitron saft

2ss oliven olje.

Grønnsaker:

5 poteter, i skiver

1 stor løk,i skiver

1 stor grønn paprika,i strimler

2 gulrøtter , i skiver

 

Tomatsaus:

2ss tomatpurre

1 boks hakkede tomater

3 hvitløksfedd

2ts sitronsaft

1ss persille

1ts sukker

1ts salt

1/2ts pepper

1/2ts kebabkrydder Her

 

Skjær kyllingen langt fra ryggen med en kniv.

I en skål bland sammen alle marinade igrediensene så ha den over kyllingen og gni godt med marinade .Dekk kyllingen og la den står minst 30-1 time.

I en blender ha tomatsaus ingrediensene og kjør til alt har blandt seg godt.

I en stor form pensle med litt olje og ha løken,paprika,gulrøtter og poteter.Strø over litt salt.

Ha kyllingen over grønnsakene og hel sausen over .

Dekk formen gjerne med en lokk(sørg at lokket er ikke sitter ikke direkt med kyllingen ) eller lignende og sett kyllingen midt i ovnen ved 175c i 1,2 time ,etter 1,2 time fjern lokket og stek i 30 min under 200c til kyllingen er godt stekt .

Serveres med ris , salat og yoghurt.

Det var saftig ,godt og kjøttet bare smelter i munnen 🙂 

Facebook Her

#Mat #kylling #midtøsten #middag