En deilig tagine rett fra marokko som marinert med sitron ,urter ,ktydder .løk på bunnen så stekes på lav varme og tilsette oliven tilslutt . høres enkelt ut og det er det men kjempe god og saftig. Har du ikke tagine ( en nord afrikansk gryte) så bruk en stor stekepanne gjerne med tykk bunn.
Sitronen som brukes her er syltede ,og jeg har oppskrift på syltede sitroner Her , har du ikke så bruk vanlig sitron.
Tips : Safran brukes i marinade men jeg har ikke brukt det.Om du har så ta 1/2ts safran med 2dl varmt vann ,la den står 10 minutter så tilsette sammen med kylling marinade.
Ingredienser : 4 personer
1400g kylling med bein, lår ,bryst eller hel kylling delt i store biter.
Marinade:
1 sitron
3 hvitløksfedd, revet
1/2ss paprika pulver
1ts ingefær malt
1ts spisskummen
1/2ts pepper
2ss oliven olje
Håndfull frisk persille og koriander,hakket
1ts salt
Ingrediensene for tagine:
1 løk, finhakket
1 løk revet
2ss olivenolje
1/2ts gurkemeie
1ss presset sitron
Håndfull grønn oliven
Sitronskall av sitron ,delt i fire
Salt og pepper
Først ta ut innmaten til sitron ,ta bort stein og skjær innmaten fint.Ta vare på sitronskall.
I en bolle ha alle marinade ingrediensene
Bland alt sammen og tilsett kyllingen og gni kyllingen godt i marinade , dekk med plasfolje og la den står i kjøleskapet minst 1 time og gjerne mer.
Ha olivenolje ,begge løken ,strø over salt og guremeie .Legg kyllingen over og resten av marinade ha på lokk og sett over middels varme ,la den koke i 20 minutter ,men hvis du bruke tagine så start med lav varme så ta middels etter på.
Skru ned varmen til laveste og la den små koke i 1 time til kyllingen er gjennomstekt. ta lokket av og tilsette sitronsaft,oliven og sitronskall ,smak sausen og strø over salt og pepper etter smak.Øs sausen over kyllingen i de siste 15 minutter .
Serveres med marokkansk brød Her, eller brytebrød , couscous .
Facebook Her
#tagine #marokko #sitron #kylling #oliven