En vanlig Irakisk middag gryte med squash , litt kikerter og kjøtt.Det er en god og enkelt rett som vi pleide å spise hjemme.
Du kan bruke oksekjøtt,kylling eller lam. Kikertene du kan koke selv om du har tid 1-1,2dl tørre kikerter som dekks med vann og kokes til det er mørt,om du har en trykkoker så den tar 35 minutter eller mindre .
Squash kan være biter noen ganger når man kjøper og den bitter smak ligger i skallet,så fjern det eller ha litt salt på alle squash skivene og la den ligger over kjøkkenpapir 10 minutter før steking.
Ingredienser: 4 personer
650g lammekjøtt med bein
2ts karripulver
4ss olje
1 stor løk,hakket
3 hvitløksfedd,hakket
2 squash,skjær i tykke skiver
1 boks kikerter ,vaskes i et dørslag
3ss tomatpurre
1 boks hermetiske tomater,kjør i en blender til en tykk saus
5dl kraft av lam
1dl frisk koriander,hakket
Salt og pepper etter smak
Legg lammekjøtt i en kjele og dek med vann kok opp og skumme av så tilsett 1ts karri og 1/2ts pepper,la den små koke med lokk til kjøttet er nesten mørt ca 1 time.Ta kjøttet fra beina og hakk det i små biter(eller du kan ha kjøttet med beina i gryte).Tilsett 1/2ts salt til kraften og la den koker i 20 minutter uten lokk,så sil kraften.
Ha olje i en gryte over middels varme,tilsett løken og stek i 4 minutter
Tilsett kjøtt og 1ts karripulver,rør sammen i 2 min
Tilsett squash og bland sammen med kjøttet og løken,stek i 4 minutter.
Tilsett tomatpurre og rør sammen.
Tilsett kikerter
Tomatsaus
Kraften ,koriander,1/2ts salt 1/2ts pepper .la den små koke i 15-20 minutter til den tykner litt.Rør inn av og til
Smak til med salt og pepper
Serveres med kokt ris .
Facebook Her
#squash #kikerter #kjøtt #Alibabasmat
Ser godt ut!
Må prøves 🙂
Jørn Aasland: Det var godt og 🙂
Åh, dette så skikkelig godt ut! Jeg spiser ikke kjøtt, men det ser ut som at dette kan bli veldig godt med å kutte ut kjøttet. Skal definitivt prøve å lage dette!
Elise Amanda: Det går fint uten kjøtt 🙂
Fin blogg!