Aubergine er utrolig godt og har sin egen smak , vi bruker det mye i utlandet og her er på Irakisk vis.
Du kan lage den uten kjøtt men jeg synes kjøttet gir godere smak ,tilsett vann i stede for kraft hvis du skal ikke ha noe kjøtt smak i gryte .Du kan bruke lammekjøtt uten bein også og den skal ikke være mye kjøtt 300g er nok.
Jeg bruker hel krydder når jeg koker lammekjøtt så hvis du har ikke alle krydder så bruk den du har.
Syre kan brukes her også men litt enten granateplesirup,tørkede lime eller presset sitron .
For mindre fett så du kan grillet auberginene i stede for å steke de.
Ingredienser: 4 personer
450g lammekjøtt med bein
Krydder (10 pepperkorn,1ts koriander frø,4 kardemomme hel,4 nellikspiker,1 liten kanel stang,2 laubærblader ,1/4ts gurkemeie malt,1/2ts salt )
Olje for steking
500g auberginer
1 stor løk,i skiver
5ss tomatpurre
1/2 rød paprika,i strimler
1/2 grønn paprika,i strimler
5 hvitløksfedd
1 frisk grønn chili ,prikk med en gaffel i flere steder
1 boks hakkede tomater,most i en blender
5dl kraft av lammekjøtt
1-2ts salt,etter smak
1ts pepper,etter smak
1dl persille hakket
Ha lammekjøtt i en kjele og dekk med kokende vann ,kok opp og skumme av,tilsett alle krydder og salt ,ha på lokk og la den små koke i 1 time til kjøttet er mørt.Legg kjøttet til side,sil kraften og la den koke 10-15 minutter,slå av varme og ta bort den fettet som legger seg på toppen.
Vask auberginene og skrell men ikke hele de svarte .Skjær i tykke runde skiver
Legg aubergine og dekk med vann med 1ts salt ,la den står 20 minutter, hell ut vannet og legg auberginene mellom kjøkkenhåndkle.
Ha olje i en gryte over middels varme og stek aberginene på begge sidene ,ta ut auberginene og legg over kjøkkenpapir.Stek litt omgangen.
I en stor stekepanne eller kjele ,ha 2-3ss olje og tilsett løken over middels varme og stek i 3 minutter ,tilsett kjøttet og stek i 3 minutter til over høy varme.
Tilsett tomatpurre og bland sammen ,stek i 2 minutter.
Tilsett paprika,hvitløk og chili ,bland godt og stek raskt under omrøring i 2 minutter.
Tilsett tomater ,kraften ,persille,1/2ts salt og pepper
Til slutt ha auberginene og bland foskiktig.Ha på lokk og la den små koke i 20 minutter.Rør av og til ,smak til med salt og pepper.
Synes du er gryte er for tynn så la den koke uten lokk noen minutter til.
Serveres med kokt ris og brød Her
Det er en super god gryte med rikelig smak .
Facebook Her
#aubergine #arabisk #paprika #lammekjøtt #Alibabasmat
Så godt det så ut! 🙂
elisebr: Takk 🙂
Denne var god. Noen tips til oppskriften: Litt mye tomatpuré som skulte smaken av alle de gode krydderne. Anbefaler saften av en lime og 1/4ts kajennepepper.
Amund: Hei , takk for kommentaren. Det kan hende at det blir mye tomatpure hvis man bruker ikke måleskje. Jeg har skrevet over oppskroften at man kan tilsette syre av sitron , tørkede lime eller granateplesirup. Kanel har en stang , og frsik chili. Jeg er nøye med smakene slik at det passer norsk smak mest men man kan endre etter smak 🙂