Musakhan er kyulling med løk ,sumak krydder og tynne brød ,mest kjent fra Palestina .den forebreder på forskjellige måter ,men jeg valgt den som er lettere måte å spise og ikke minst finere.Den skal være litt mektig på grunn av olivenolje mengde men det noe du kan endre selv å bruke mindre olje.

La kraften til kyllingen kokes lengere etter du har silt den fra krydder .Og la kyllingen ligger i en tallerken en stund før du tar bort beina og skinnet.

Sånn ser ut sumak krydder. Den er syrlig og har litt annerledes smak enn vanlig syre men godt er det med mage retter.

Ingredienser: 5-6 personer

1200kg kylling ,lår ,bryst eller hel 

10 pepperkorn

5 nellikspiker

4 kardemomme hel

2 laubærblader

1ts salt

 

2dl olivenolje

4 løk, finhakket

3ss sumak/sumac 

en håndfull pinjekjerner

Salt og pepper

For pensling:

1dl olivenolje

1dl kyllingkraft

Litt salt

8 brød ,arabisk brød eller du kan lage den selv Her

 

Legg kyllingen i en kjele og dekk med vann ,kok opp og skumme av ,tilsett kardemomme,pepperkorn,nellik,laubærblad og salt,ha på lokk og la den koke til kyllingen er ferdig.


 

I mellomtiden ha 2dl olivenolje i en stekepanne ,tilsett løken med 2ss sumak ,stek i 20 minutter eller til løken er blank og myk over lav varme ,rør av og til.

Skal du bake brød så stek brødet i ovnen i 2 min ,når brødet blåser seg opp så ta den rett fra ovnen og dekk med kjøkkenhåndkle.


 

Når kyllingen er ferdig kokt ,så ta kjøttet fra bein og hakk i strimler eller små biter,tilsett kyllingen over løken og ha over 1dl av kraften med litt salt og pepper,

 

Og 1/2ss summak

Rør alt sammen i 4 minutter.Legg til side.

Stek pinjekjerner raskt i en panne med litt olje til de er litt gyldene.

Ha pinjekjerner over kyllingen og bland sammen (ta vare på litt av pinjekjerner for pynt)

Del brødet med en saks i to.

Ha litt av kylling fyll over kanten til brødet.

Og rulle ut så skjærer du kantene ,legg i en smurt form ,gjør det samme til resten.

Pensle rikelig med olivenolje og kylling blandingen ,

Stek i forvarmt ovnen ved 200c til de for litt gylden farget.

Serveres med blandingen av salat og strø over sumak og pinjekjerner.

Det er så god med den herlig syre fra krydder .

Facebook Her
#sumac #kylling #arabisk #mat #Alibabasmat