En asiatisk kjent rett innbakt kylling med sursøtsaus og grønnsaker.Det er noen ting man må passe på når man lager innbakt kylling ,først tempurean skal være som vaffelrøre ,ikke for tykk og ikke for tynn. og andre er ikke bruk veldig høy varme og ikke for svak heller .Så jeg anbefaler å bruk steketermometer.
Grønnsakene er valgfri så velger du selv hva du liker å ha ved siden .
Ingredienser: 4 personer
Innbakt kylling:
Olje for steking
4stk kyllingbryst ,skjært i biter me
1ss østerssaus
1ss limesaft
1/2ts salt
1/2ts hvitpepper
Tempuraen:
200g hvetemel
40g maizena
3ts bakepulver
1ss hvitløkspulver
1ts salt
3dl-3,5dl vann med kullsyre som farris
Sursøt saus:
2ss olje
2 hvitløksfed,finhakket
1ss revet ingefær
1 rød chili,utenfrø og finhakket
1/2dl tomatpurre
1 kyllingbuljong
2 1/2dl vann
90g sukker
1dl hvitvinsedikk med 1ss maizena bland sammen.
Litt salt og pepper
Grønnsaker :
Olje
1/2løk,i skiver
1 stor gulrot,i tynne strimler
1 rød paprika ,i tynne strimler
100g aspargesbønner
En håndfull bambusskudd i boks .i skiver
8 vannkastanjer i boks ,i skiver
10 sopp,i skiver
1 boks mini mais
Lager du først sursøt saus ,varm oljen i en kjele ,tilsett hvitløk,ingefær og chili ,stek i 1-2 minutter ,tilsett tomatpurre og en kylling buljong stek i 2 minutter.
Tilsett vann ,sukker ,eddik og maizena,litt salt og pepper.Rør alt sammen til sukkeret er oppløst,la den små koke i ca 15 minutter til sausen blir tykk smak til med salt.La den står til side.
Bland sammen østerssaus,limesaft,salt og pepper,ha marinade over kyllingen og bland godt .Legg til side.
I en stor bolle bland sammen alle de tørre ingrediensene til tempurean
Hell over farris og visp godt til du får klumpfri røre.Du kan bruke en blender.La den står 20 minutter .
Varm olje i en gryte ved 160-170c ,tilsett kyllingen litt omgangen i røre så i oljen med en gang ,bruk en klype .Stek i 3-4 minutter til de er gyldne.Ikke la oljen blir for varm.
Legg innbakt kyllingen over kjøkkenpapir
Wok grønnsakene raskt i en wokpanne eller stekepanne,ha litt olje i wokpanne over høy varme og stek raskt løk ,gulrot og resten av grønnsakene.Stek litt omgangen og legg i en stor tallerken.
Serveres med kokt ris.
Det var kjempe godt med sprø innbakt kylling ,deilig sursøt saus og grønnsakene.
Facebook Her
#innbakt #kylling #sursøt #grønnsaker
Så godt det så ut! 🙂
elisebr: Takk 🙂
NAmm NAmm!
Gjerne sjekk min nye blogg 🙂
http://bildemannenpaul.blogg.no
bildemannenpaul: Det skal gjøre 🙂
NAM Det der ser kjempegodt ut 😀
ladyaugust: Takk ,godt den var og slik den ser ut 😀
Så bra, tror jeg må prøve denne. Er det vanskelig å få kyllingen gjennomstekt inni den røra uten at den blir brent på utsiden? 🙂
ladyaugust: du får skjære kyllingen i små biter og oljen på 140c så det kommer å bli bra 🙂 snu kyllingen på begge sidene. Lykke til 🙂
Tusen takk for tips 😀 Og god helg 🙂
ladyaugust: Bare hyggelig 🙂 god helg til deg og 🙂
Utrolig mye god mat du legger ut bilde av her altså ( ser himla godt ut ihvertfall) , Kona di må være fantastisk heldig som får servert denne maten stadig 🙂
Gnierfru: Takk for det 🙂 Hun er veldig fornøyd 😉