Retten kommer fra Kashmir som har grense med Pakistan,India,China og Afganistan.Det er en super måte å lage lammekjøtt med ,og gir en veldig bra resultatet saftig ,mørt og god samk.Finnes noen barn eller voksene som er ikke så glad i lammekjøtt på grun av lukten ,men her i denne oppskriften fjerner du den lukten og du får en god smak som kommer å faller hos de fleste .
Du kan bruke fårikålkjøtt ,lammekoteletter , og det andre delere av lam.Husk å skjekke at kjøttet er mørt før du sette den i ovnen .Lammekoteletter tar mindre tid ,så tiden er avhengig av hvilken del du bruker fra lam.
Ingredienser: 4 personer
4ss rapsolje
1500g lammekjøtt med bein
3,5dl helmelk
1ss most ingefær
1 1/2ts fennikelfør,malt
1ts spisskummen,malt
1/2ts pepper
1/2ts chilipulver
1/2ts gurkemeie
1 liten kanelstang
5 nellikspiker
5 hel kardemomme,lett knust
1ts salt,etter smak
1ts garam masala
1/2ts mynt tørket
1ss friske korianderblader,hakket
Ha oljen i en stor gryte over høy varme og brun kjøttet på begge sidene.
Dekk kjøttet med kokende vann og skumme av ,la den koke i 1/2 time med lokk .
Legg kjøttet i et dørslag og skyll dem,la vannet renner av .(vannet som kokt kjøttet i trenges ikke)
I en stor gryte med belegg legg kjøttet,melk og resten av ingrediensene- unntatt garam masala og urter- over middels varme,og rør til melken begynner å boble.Demp varmen til lav ,legg på lokk,og la det koket i 40 minutter .
Snu kjøttet innimellom.Trekk gryten av varmen .Løft kjøttet ut med en klype ,sil kokevæsken og ha den i gryten igjen sammen med kjøttet.
La den putre over middels varme til væsken er fordampet ca 15 minutter ,snu kjøttet flere ganger under underveis.
Dryss garam masala over kjøttet og tilsett mynte og koriander ,strø litt salt over .sett i forvarmt under grill ved 225c til de blir sprø på begge sidene.ca 5 min
Det var mørt ,saftig med kjempe god smak .:-)
Serveres med bare salat eller med ris og raita Her
Facebook Her
#lammekjøtt #krydder #melk #Alibabasmat
Så godt det så ut! 🙂