En god basmatiris med sitronduftende ,med sennepfrø, cashewnøtter og karriblader .Med ren smak av basmatiris som er fluffy .
Tips: vannet skal dekke risen med 1-2cm ,så du skal ikke ha mye vann da blir det klumpete ris (jeg snakker om basmatiris og ikke andre typer)
Så om du lager en glass ris så bruk en glass vann med litt ekstra vann.
Og det finnes utrolig mange måter eller ingredienser man bruker til risen men har er noe enkel og godt.
Karriblader kjøpes i utlandkse butikken .Du kan bruke 3 laubærblader men det smake ikke sammen og det går fint
Ingredienser: 4 personer
4dl basmatiris
4 1/4dl kokt vann
3ss rapsolje
1/2ts svarte sennepfrø
10 karriblader,friske eller tørkede
30g cashewnøtter
1/4ts gurkemeie
1ts salt,etter smak
3ss presset sitronsaft
Sitron skiver for pynt og ekstra smak
Vasker du basmatitisen i et dørslag under vann ,til vannet er klar.la den ligge i kaldt vann med 1/2ts salt i 25 min.Så la risen renner renne av i et dørslag.
Varm oljen i en kjele med teflonbelegg pver middels varme.Når oljen er varm ,har du i sennepfrø og karriblader,stek i 1-2 min så ha cashewnøtter og rør i 1 min
Rør inn gurkemeie,raskt så legg risen og 1ts salt med en gang ,stek under omrøring i 1 min.
Tilsett kokende vann og sitronsaft.Rør en gang,kok opp i 1 min så ha på lokk og la den små koke i 15 min på laveste varme.
Skru av varmen og rør risen med en gaffel forsiktig .Ha på lokk igjen og la den står på platen uten varme i 10 min til.
Serveres med sitron skive på toppen ,skal du ha ekstra syre så press en sitron over 🙂
Smakte nydelig med sitronduft ,serveres ved siden av gryte ,yoghurt eller salat og de fleste retter fra India,midtøsten .
Facebook Her
#ris #sitron #karriblader
Så godt det så ut! 🙂
elisebr: Takk 🙂