En indisk wok rett med stekt kylling,paprika,løk,tomater og forskjellige krydder.sausen er tykk og ikke mye slik det er i jalfrezi kylling men det er opp til deg om du skal ha litt mer saus så ikke kok for lenge ,utrolig godt og lett å lage .
Sikkert det er mange får kjøpe en ferdig jalfrezi saus med krydder i butikker men her du kan lage den fra bunnen.
Hvis du skal ha den retten sterk så bruk mer chili pulver eller frisk grønn chili.
Ønsker dere en fin dag 🙂
Ingredienser:4 personer
Olje og smør for steking
650g kyllingfilet,i biter
Kylling marinade
1ss presset sitron
1 1/2ts gurkemeie
1ts salt
For jalfrezi saus:
2 store gul løk,finhakket
4 laubærblad
2ts sukker
1ts salt
1ss ingefær,most i en morter
1ss hvitløk,most i en morter
2ts bukkerhørnsklover tørkede(kjøpes i utlandske butikker,kan sløyfes)
2ts cumin,malt
1 1/2ts koriander,malt
1ts garam masala
1/2ts chili pulver
1/2ts gurkemeie
1 kyllingbuljong,i terninger
2ss tomatpurre
1 boks hakkede tomater,kjør i en blender til tykk tomatsaus
1dl vann
2 tomater,i skiver
1 rødpaprika,i skiver
1 grønnpaprika,i skiver
1 rød/gul løk, i skiver
1 grønn chili,uten frø i skiver
2ts garam masala
Salt og chili pulver etter smak
En håndfull frisk koriander
Først marinerer du kyllingen med sitron,salt og gurkemeie.legg i en pose og la den står til side eller i kjøleskapet.
så gjør alle krydder klar ,grønnsakene,hvitløk og ingefær
Varm 3ss olje og 3ss smør i en stor stekepanne over middels varme ,tilsett løken og laubærblader,stek til den er blank og myk under omrøring
Tilsett hvitløk,ingefær,salt og sukker,stek i 2-3 min
Tilsett alle krydder,tørkede bukkehornskløver og kyllingbuljong untatt 2ts garam masala
Stek til i 2-3 minutter .
Tilsett tomatpurre og surre litt
Så tomat saus og vann
Og la den små koke i 8-10 min til den tykner .
Tilsett alle grønnsakene
Og la den kokes over høy varme under omrøring i 3-4 minutter.Legg sausen til side.
Varm 2ss olje og 2ss smør i en stekepanne over høy varme ,tilsett 2ts garam masala og stek i noen sekuner
Tilsett kyllingen og stek i noen minutter til de for farget på alle sidene.
Legg jalfrezi sausen tilbake over kyllingen og ha friske koriander over
Bland alt godt sammen og la den små koke i 5-8 minutter
Til kyllingen er ferdig.,smak til med salt og chili pulver.
Smakte utrolig godt og ikke sterk slik at alle klarer å spise den 🙂 serveres med ris ,raita eller tzatziki som du finner i bloggen min .
Facebook Her
#kylling #jalfrezi #paprika #løk #chili
Ser kjempe godt ut! 😀
Victoria Larsen: Takk takk 😀
Så godt det så ut! 🙂
elisebr: Takk for det 🙂