Beyti kebab er en tyrkisk rett laget av en tyrkisk mann som heter Beyti Güler i 60 tallet.Og det er en kebab ruller i brød  delt i biter med tomatsaus og yoghurt .Jeg ble spurt etter beyti kebab før noen dager siden her i bloggen og her kommer oppskriften .Det er samme de andre retter finnes flere måter å lage beyti kebab på ,noen griller ikke kebaben først men rulle den i brødet så steke de i ovnen,og noen grille kebaben så rulle de i brødet og skjære i biter uten og steke brødet i ovnen så heller litt smør over før servering .

Brødet som jeg skrev i oppskriften du kan velge selv men de skal være tynne og noen bruke burek/tyrkisk filodeig .Så bruk hva du finner eller lager du selv om du gidder ,jeg synes det blir for mye å lage alt fra bunnen 😀

Del dere gjerne min blogg og facebook side med ander 🙂

Tips: ikke grill kjøttet så mye da blir det tørr og husk en del fett i kjøttdeig fordi det gir kebab mer smak og blir saftig.

Ingredienser: 4-5 personer

4-6 Brød(bruk tynne arabiske brød,tortilla brød som selges i butikker eller finner du oppskrifter i bloggen min)

Smelte smør til pensling

For kjøttdeig blandingen:

500g kjøttdeig av okse

250g kjøttdeig av lam (kan bruke bare kjøttdeig av okse men helst med litt fett)

1 stor løk

3 hvitløksfedd

En håndfull persile

3ss brødsmuler

1ts spisskummen

1ts chili flak /chili pulver

1ts pepper

2ts salt

1ss paprikapurre,kan sløyfes

 

For tomatsaus:

4ss smør

3ss tomatpurre

2 1/2dl vann

1ts timian

1/2ts spisskummen

1/2ts chiliflak /chilipulver,etter smak

Salt etter smak

 

Hvitløksyoghurt:(Kan bruke bare yoghurt )

3dl tyrkisk yoghurt

4-5hvitølksfedd,revet

1ts sitron

1dl vann

1/2ts pepper ,etter smak

1/2ts salt,etter smak

Litt persille eller mint 

 

Først kvern sammen kjøttdeigen og legg i kjøkkenmaskin bruk K spade

I en blender ha løk,hvitløk og persille 

Kjør til fin purre

Ha alle ingrediensene i kjøkkenmaskin over kjøttet

Og miks raskt .

Legg kjøttblandingen i en bolle ,du kan lage den med en gang eller legg på lokk og la den står i kjøleskapet

Varm ovnen ved høyeste varme bruk grill funksjon.Legg kjøttet i spyd og fukt hendene med litt vann og form til lang kjøtt ruller.Smør ris med litt olje eller smør og legg kebab over ris og under stekebrett med litt varmt vann.Sett i øverste hylle i ovnen.

Grill raskt mens du snu kebab av og til i noen minutter(den skal ikke være gjennomstekt)

Bland alle ingrediensene til yoghurt i en bolle og legg til side.Blander du først hvitløk,salt og sitron så tilsett resten og rør med visp godt.Smak til med salt og pepper.

Ta et brød og pensle med smør på begge sidene,legg kebab over i kanten av brødet.

Og rulle.

Skjær med en skarp kniv til biter.

Og legg i en smurt form og pensle alle sammen med smør.

Stekes midt i ovnen til brødet blir sprø ca 10-15 minutter.

For tomatsaus ,smelt smøret i en kjele over middels varme ,smøret skal være veldig varm så tilsette tomatpurre og surre litt så tilsett vann og resten av ingrediensene la den små koke 5 minutter.Smak til med salt og pepper.

Kan serveres med bulgur Her,Legg beyti kebab i et fat og hell over tomatsaus så yoghurt eller du kan servere yoghurt ved siden.Grillet chili ,paprika og grønnsaker ved siden også.

Kjempe god med sprø brød og deilig kjøtt sammen med  tilbehør 🙂

Ønsker dere en fin dag og god mat 🙂

Facebook Her
#Kebab #beyti #tyrkisk