Deilig kylling curry rett med fløte og tomatsaus.tykk saus med masse smak ,siden jeg er her mange curry retter så kommet jeg på en ny curry kylling som du lager fra bunnen.Dere kan bruke kyllingbryst også men jeg synes at kylling lår/klubber har litt fett og er godere i smak.

Jeg brukt karri som dere kan lage selv om dere vil Her og det er samme for garam masala Her,eller dere kan finne de i vanlig mat butikk.

Har dere ikke kyllingkraft så bland 1 kyllingbuljong med 2dl vann.

 

Ingredienser:3-4 personer

1kg kyllingklubber,uten skinn

Marinader:

4ss yoghurt

2ss sitronsaft

2ss olje 

1ts karripulver

1ts hvitløkspulver

1/2ts ingefær,malt

1/2ts gurkemeie

1/2ts chilipulver

1ts salt

 

For sausen:

4ss smør 

3 løk,finhakket

2 sitrongress,bare hvite delen

4 hvitløksfedd

5cm ingefær

1 rød chili,utenfrø ,eller med om du skal ha sterkere smak

1ts svart sennep

1 1/2ts garam masala 

1ts paprika

8 små  karri blader,kjøpes i utlandske butikk,kan sløyfes

3ss tomatpurre

1 boks hermetiske tomater

2 1/2dl matfløte

2dl kyllingkraft

En håndfull friske persille,finhakket

20 cashewnøtter,malt

Salt og chilipulver ,etter smak

Bland alle kylling marinade i en bolle.

Tilsett kyllingen (jeg glemt å ta skinnet først men jeg gjørt det etterpå)

Bland kyllingen i marinade godt og la den står 1 time til side.

Varm smøret i en stor stekepanne ,tilsett løken og sennepfrø ,stek til løken er blank og myk.

Mos chili,sitrongress,hvitløk og ingefær med litt salt

I en morter

Tilsett most ingefær,hvitløk blandingen i stekepanne,stek i 1 min

Tilsett paprika og garam masala.

Stek i 2-3 min så ha tomatpurre 

Og karriblader om du har,fres i 2 min.

Tilsett tomater

Og la den små koker i 5 min til tomatsaus har tyknet 

Ha kyllingkraft og fløte

Persille ,salt

Så cashewnøtter ,la den står på varme 5 min til.

Forvarmt ovnen ved 250c ,legg kyllingen i en smurt form,og stek i 15 min.

Ser du at sausen har tyknet.

Tilsett kyllingen og bland med sausen ,ha på lokk og la den små koke i 15-20 min til kyllingen er gjennomstekt.Smak til med salt og chili.

Pyntes med persille og serveres med kokt ris ,eller bare med nanbrød Her

Smakte utrolig godt og man vil ikke stoppe å spise 🙂 


Facebook Her

#kylling #fløte #karri #masala