Deilig kylling curry rett med fløte og tomatsaus.tykk saus med masse smak ,siden jeg er her mange curry retter så kommet jeg på en ny curry kylling som du lager fra bunnen.Dere kan bruke kyllingbryst også men jeg synes at kylling lår/klubber har litt fett og er godere i smak.
Jeg brukt karri som dere kan lage selv om dere vil Her og det er samme for garam masala Her,eller dere kan finne de i vanlig mat butikk.
Har dere ikke kyllingkraft så bland 1 kyllingbuljong med 2dl vann.
Ingredienser:3-4 personer
1kg kyllingklubber,uten skinn
Marinader:
4ss yoghurt
2ss sitronsaft
2ss olje
1ts karripulver
1ts hvitløkspulver
1/2ts ingefær,malt
1/2ts gurkemeie
1/2ts chilipulver
1ts salt
For sausen:
4ss smør
3 løk,finhakket
2 sitrongress,bare hvite delen
4 hvitløksfedd
5cm ingefær
1 rød chili,utenfrø ,eller med om du skal ha sterkere smak
1ts svart sennep
1 1/2ts garam masala
1ts paprika
8 små karri blader,kjøpes i utlandske butikk,kan sløyfes
3ss tomatpurre
1 boks hermetiske tomater
2 1/2dl matfløte
2dl kyllingkraft
En håndfull friske persille,finhakket
20 cashewnøtter,malt
Salt og chilipulver ,etter smak
Bland alle kylling marinade i en bolle.
Tilsett kyllingen (jeg glemt å ta skinnet først men jeg gjørt det etterpå)
Bland kyllingen i marinade godt og la den står 1 time til side.
Varm smøret i en stor stekepanne ,tilsett løken og sennepfrø ,stek til løken er blank og myk.
Mos chili,sitrongress,hvitløk og ingefær med litt salt
I en morter
Tilsett most ingefær,hvitløk blandingen i stekepanne,stek i 1 min
Tilsett paprika og garam masala.
Stek i 2-3 min så ha tomatpurre
Og karriblader om du har,fres i 2 min.
Tilsett tomater
Og la den små koker i 5 min til tomatsaus har tyknet
Ha kyllingkraft og fløte
Persille ,salt
Så cashewnøtter ,la den står på varme 5 min til.
Forvarmt ovnen ved 250c ,legg kyllingen i en smurt form,og stek i 15 min.
Ser du at sausen har tyknet.
Tilsett kyllingen og bland med sausen ,ha på lokk og la den små koke i 15-20 min til kyllingen er gjennomstekt.Smak til med salt og chili.
Pyntes med persille og serveres med kokt ris ,eller bare med nanbrød Her
Smakte utrolig godt og man vil ikke stoppe å spise 🙂
Facebook Her
#kylling #fløte #karri #masala
Så vanvittig godt ut!
Ragnhild: Takk for det 🙂 Det var skikkelig godt 😀
det må prøves:)!
ida: Kommer du nok å like det 🙂 lykke til.
Skal prøve! 🙂
Tina: gjør det 🙂 lykke til .
Det smakte kjempe godt, dette kommer vi til å lage igjen! Tusen takk for oppskriften og detaljert beskrivelse med bilder av fremgangsmåten!
Eva: Så hyggelig å høre 🙂 det er godt å høre at det falt i smak hos dere.usen takk for tilbakemeldingen.
Jeg er så glad jeg fant denne bloggen. Denne gryta var helt konge. Lagde også nan ved siden av. Smakte fortreffelig 😃👍. Ser frem til nye spennende oppskrifter 😀😀
Rudi: Takk for det 😀 så hyggelig å høre at du likte den 🙂 takk for tilbakemeldingen og ha en god dag videre 🙂