Vi hadde resten av skjokolade pålegg hjemme, og ble spurt om jeg kan lage noe med den,tenkt meg at det er ofte lager vi horn med skjokolade biter men ikke pålegg så hvorfor skal jeg ikke prøve med myk skjokolade denne gangen.De ble kjempe gode og luftige horn med deilig smeltet skjokolade.

Dere kan bruke skjokolade biter også.De er store horn så dere kan lage mindre ved å dele deigen til flere trekanter.

Tips: dere kan fylle samme deigen med ost,kjøttpålegg osv .så pensler dere den med egg og strø over valmuefrø så steker i ovn.

Hvis dere fryser ned resten av horn hjemme ,så etter dere tok de fra fryser la de tine på kjøkkenbenken og varme disse noen 1 minutt i mikrobølgeovne om dere vil ha en deilig varm skjokolade med myk horn.

Ingredienser: 16 stk 

1kg hvetemel

2ss sukker

14g tørrgjær

1ts salt

100g smeltet smør,romtempratur

6dl melk,lunken

1 egg,stor

1 liten boks skjokoladepålegg (eller resten du har hjemme av skjokoladepålegg)

 

1 egg,pisket til pensle

 

Bland sammen hvetemel,sukker,gjær og salt i kjøkkenmaskin.

Tilsett smør ,egg og melk litt om gangen mens du kjøre maskinen  til du får en glatt og smidig deig men ikke klistrer seg til bakebollen,ca 8-10 min.

Ha deigen på kjøkkenbenken og elt i 1-2 min

Legg deigen tilbeke i bollen ,dekk med kjøkkenhåndkle og la den heve til dobbel størrelse ca 1 time.

Del deigen til to like deler.

Tar du en og kjevle ut til en stor sirkel som pizza deig.(dekk den andre delen men kjøkkenhåndkle og kjevler du den etter du er ferdig med den første)

Men en pizzaskjærer deler du til 8 trekanter (eller 10 om du vil ha små horn)

Bruk skjokoladepålegg som du her .

Legg en spisse skje med skjokolade på kanten.

Og rull 

Press kantene for at skjokolade kommer ikke ut med angang du steker de i ovn(de kommer og heve så de åpner seg litt etterpå men det gjør ikke noe)

Så rull den bredeste enden mot spissen .(dra litt den spiss delen mens du rulle sammen)

Gjør det samme til resten av deigen .

Legg horn (sørg at spissen er vendt ned mot bakepapiret)  i en stekebrett med bakepapir og dekk med kjøkkenhåndkle.La de heve 40 min.

Varm ovnen ved 225c 

Pensler du alle sammen med pisket egg.

Stekes midt i ovnen ca 10-12 min til de er gylden.

Legg over en rist og la kjøle seg litt.

Luftige med deilig smeltet skjokolade.

Ser dere at det kommer litt skjokolade ut fra kanten men ikke mye sånn passer 🙂

Kan fryses ned .

Facebook Her

#horn #luftige #skjokolade