Det er en typa av kebab rett fra Irak ,molooki betyr kongelig,består av kebab (kjøttkaker) og grønnsaker som legges mellom stekt brød og dekker med litt tomatsaus og stekes i ovnen.God kebab med deilig sprø brød , Det er litt jobb her men det er alltid spennende å smake på noe nytt 🙂

 

Ingredienser:5 personer

Olje til steking

Kebab:

600g kjøttdeig,helst med fett

1 løk,finrevet

3ss frisk persille,finhakket

1ts kebabkrydder Her

1ts pepper

1ts salt

1ss hvetemel

 

Grønnsaker:

2 løk,i tynne skiver

1 grønn paprika,hakket

3 tomater,finhakket

1/2 mais boks.

1ts kebabkrydder Her

Litt salt og pepper

2ss frisk persille ,finhakket

 

4-5 brød Her

 

Tomatsaus:

2ss smør,smeltet

3ss tomatpurre 

3dl varmt vann

1ts oregano

1ts spisskummen

1ts pepper

1/4ts chilipulver

1ts sukker

Litt salt

 

Revet ost,kan sløyfes

Lager du kebaben først,ha alle ingrediensene i en bolle

Bland alt sammen godt.

Ha litt vann på hånda og form til sånn finger form (18-20)

Ha litt olje i en jernstekepanne over høy varme og brunn kjøttet på begge sidene

Legg til side.

Ha litt olje i en annen stekepanne over middels varme ,tilsett løken og stek til den er blank og myk,legg paprika over og stek raskt så tomatene ,stek i 2 minutter,ha resten av ingrediensene og stek i 2 min til .Legg til side.

Tomatsausen,bland alle ingrediensene godt med en visp så legg til side.

Ha litt olje i jernstekepanne og legg brødet i store biter,stek på begge sidene raskt i noen sekunder 

Og la de tørke over kjøkkenpapir.Gjør det samme til resten av brødet.

I en stor form,ha halv del av brødet i bunnen så grønnsakene

Kebab

Og resten av brødet

 

Hell over tomatsausen

Og revet ost om du vil.

Varm ovnen ved 200c og sett formen midt ,stek i 30-40 minutter ,til den blir litt sprø på toppen.

Retten er kjempe god ,kan ha salat ved siden 🙂

Facebook Her
#kebab #irakisk #brød