En kald saus laget av avokado som kommer fra maksikanske kjøkkenet.Kan spises som dipp eller tilbehør med taco.Hoved ingredienser er avokado,lime og salt ,resten er bare for å gi den godere smak .
Finner du taco krydder Her,.tacosaus Her,tortillaerlefser Her
Ingredienser: 4 personer
2 modne avokado
1 lime,presset
1/2ts salt
1/2 liten rødløk,finhakket
3 cherrytomat eller 1/2 tomat,skjær ut frøene og finhakket .
1/2 jalapeno,finhakket
1 hvitløksfedd,revet
1 1/2ss frisk koriander,finhakket
1/2ts malt spisskummen
1/2ts sukker
1/4ts cayenepepper
Del avokado i to vri kniven til siden og ta ut steinen
Ta innmaten med en skje.(spar avokadosteinen om du skal servere guacamole senere)
I en bolle ha avokado og press lime over og tilsett salt.
Mos avokado med en gaffel eller en potet moser.
Tilsett tomat,løk,koriander,hvitløk og jalapeno,bland alt sammen.
Tilsett spisskummen,sukker,cayenepepper og rør alt sammen,smak til med salt ,lime og chili.
Legg avokadosteinen i guacamolen, da beholder den sin fine grønnfarge ,ha på lokk og legg i kjøleskapet til du servere den.Best at du lager den og servere med en gang .
En riktig god guacamole.
Facebook Her
#guacamole #taco #avokado
Jeg lager guacamole uten kajenne, koriander og spisskummen, for da kan jeg bruke den til alt. Til kjøttpålegg på brødskiven, til grillmat, ja til hva som helst nesten. Men din versjon er sikkert kjempegod. 🙂 Har jeg det travelt, moser jeg avocado med litt rømme, bittelitt sitron og salt og pepper og bruker den som dressing. Jeg er blitt helt hekta 🙂
Mariann Sæther Tokle: Det godt med rømme ja 🙂 men vi bruker den med taco så vi har rømme som tilbehør ved siden så trenger ikke å tilsette den til guacamole .Det er kjempe godt og som dipp 😀