Super enkel og ikke minst god , potetmos med stekt kjøttdeig ,løk,oliven,rosiner og kokt egg.Det ligner på en rett fra Uruguay som heter pastel de carne .Men i pastel de carne de legge en del av potetmos i bunnen så ferdi stekt kjøttdeigblandingen så toppes med resten av potetmos og revet parmesan så stekes i ovnen ved 200c i 30 minutter til den er gylden.
Mange gode smaker ligger i retten her 🙂
Ingredienser:4 personer
Potetmos:
1kg poteter
50g smør,smeltet
2dl melk,varm
Salt og pepper
Kjøttdeigblandingen:
3ss olje
1ss olivenolje
650g kjøttdeig
2 løk,finhakket
1 grønn paprika, hakket
1/2 boks mais
1ts paprikapulver
1ts spisskummen,malt
1ts pepper
1/2ts hvitløkspulver
1/4ts chilipulver
1ts salt ,etter smak
100g rosiner
80g oliven, i skiver
4 hardkokt egg,delt i biter
Håndfull frisk koriander eller persille,finhakket
Pyntes med lime båter og revet parmesan.
Lager du potetmos først,vask og skrell potetene og skjær dem i mindre biter.Kok dem møre i usaltet vann.Hell av vannet og damp potetene tørre.Ha smør over potetene og mos med en mikser eller lignende mens du spe med varm melk.Tilsett salt og pepper og rør alt sammen.
Kjøttdeigblandingen,Varm en stekepanne med litt olje og brun kjøttet raskt ,legg til side.I samme stekepanne ha litt olje og stek løken til den er blank og myk,tilsett paprika og stek i 2 minutter, så rosiner og stek litt til.legg kjøttdeigen tilbake i stekepanne og tilsett krydder og litt salt ,stek i 5 minutter over middelsvarme.
Ha mais ,oliven og olivenolje over og blande alt sammen,skru av varme og tilsett eggene og koriander,bland alt forsiktig ,smak til med salt og pepper.
Ha potetmos i tallerken og legg kjøttblandingen i midten ,strø over parmesan og toppes med lime båt.
Enkel og kjempe god 🙂
Facebook Her
#potetmos #kjøttdeig #oliven #egg #rosiner #mais