Harira suppe fra nordafrika ,Marokko og Algeria .en deilig kremet suppe med lamkjøtt,kikerter ,linser og urter, den lages på forskjellige måter og ingredienser ,men her på marokkansk style .Kjempe god og er annerledes enn mange slags suppe.Jeg spist denne suppe mye før mange år siden hos noen venne fra Algerie og noen som fra Marokko i Ramadan ,og jeg husker godt den deilig smak enda 🙂
Tips : du kan bruke 1/2dl selleriblader finahhekt sammen med urter.kjøttkraft i stede for vann ,gir en god smak til suppe.
Ingredienser:6 personer
250g lamkjøtt uten bein og fett i små biter
175g kikerter ,ligger i vannet overnatta
1 1/4dl grønn linser, kokt i vannet 10 min så vaskes i et dørslag
1dl friske korianderblader ,finhakket
1dl friske persilleblader,finhakket
1 stor løk,finhakket
2ts gurkemeie
1ts ingefær malt
1ts svart pepper,etter smak
1/4ts kanel malt
1/2ts karve malt,kan sløyfes
1-2ts salt,etter smak
3ss smør
1 boks hermetiske tomater uten skall og knust (eller 5 tomater med lite salt kokt i 1dl vann 10 min,fjern skallet og finhakket tomatene)
2 1/2 liter vann
4ss tomatpurre
1 1/2dl hvetemel med 2 dl kjøttkraft eller vann ,blandt sammen
1dl vermicelli
1/4ts kanel malt
Gjør klar alle krydder .
Og resten av ingrediensene
I en trykkoker over middels varme ha lammekjøtt,kikerter,linser,halvparten av friske urter,smør,krydder og litt salt.
Stek under omrøring i 15 min.
Tilsett tomater
Og vann ,ha på lokk og la den kokes i 30 min(om du skal bruke en trykkoker eller over 1 time i vanlig gryte ,til kikertene og kjøttet er kokt)
Etter 30 min ,ha tomatpurre i en liten bolle sammen med 4 øse fra suppe ,bland sammen og tilsett den i suppe.
Tilsett resten av friske urter
Og hell hvetemel blandingen mens du røre ,la den små koke uten lokk i 10 min.Rør av og til.
Tilsett vermicelli pasta og 1/4ts kanel,og rør alt sammen.la den små koke uten lokk i 10 min til.
Smak til med salt og pepper.
Suppe skal være kremet.
Serveres med sitron båter og brød 🙂
Facebook Her
#harira #suppe #nordafrika #kikerter #linser #lam #urter