Bollefocaccia er en slags søt focaccia ,samme deig og konsistens med deilig smak av kanel ,kardemomme,mandelfyll og rosiner.Så heller du smeltet smør over og steke den i ovnen.Utrolig god og luftig,du kan fylle den med tørkede frukt ,vaniljekrem ,bær …
Jeg liker bollefocaccia som er tykk men du kan bruke større form om du vil ha tynnere.
Håper at den faller i smak 🙂
Ingredienser:
Deigen:
900g hvetemel
1/2ss kardemomme
En klype salt
4dl melk
25g tørrgjær
5ss honning
100g rosiner
4dl vann
200-250g mandelfyll,ferdig kjøpt
1ss kanel
100g smør,smeltet
En smurt, stor langpanne 42×29 cm med bakepapir.
Bland sammen hvetemel,salt og kardemommem i en bolle
I en annen bolle ha tørrgjær ,melk ,honning og bland alt sammen med en tresleiv ,tilsett resten av ingrediensene og rør alt sammen til du får en klissete deig,ha på lokk eller kjøkkenhåndkle og la den heves til dobbel størrelse ca 1 time .
Hell deigen i formen med hjelp av en slikkepott,press ned og fordel deigen utover .Dekk og la den heve 30 min til.
Dypp fingerne i smør og stikk hull i mange steder i deigen.Hev 30 min til under tildekking.
Varm ovnen ved 200c.
Fyll en pose med mandelfyll og fyll hullene i deigen .Strø over kanel og pensle med smeltet smør over alt.
Stek midt i ovnen i ca 20-25 min til den får brun farget.
Avkjøl på rist i 15-20 min.
Bland sammen melis med litt vann og dråper av sitron til du får melisglasur og hell over bollefocaccia.
Den var saftig og kjempe god.
Trenger bare en kopp kaffe ved siden 🙂
Facebook Her
#bollefocaccia #kanel #kardemomme #baking
Ser godt ut!
Victoria Larsen: Takk 🙂