Arabiske piroger er litt annerledes enn de maksikanske ,våres er myke og luftige ,med sesamfrø eller nigellafrø på toppen ,disse er kjempe gode og lett å lage hjemme.

Tips:Du kan tilsett litt ristede pinjekjerne i fyll om du vil,de er gode sammen .også du kan tilsette 1-2ss tyrkisk biber salcasi en slags rød chili purre om du finner i butikken.

Dekk alltid deigen eller piroger (før steking) mens du jobbe med resten for at de blir ikke tørre ,bruk kjøkkenhåndkle.

Ovnen skal være varm før du steke piroger inni.

Ingredienser: 4 personer

Deigen Her

Fyll:

2ss olje

2ss smør

400g kjøttdeig

2 løk,finhakket

1ts kebabkrydder Her

1ts tacokrydder Her

1/4 ts chili pulver

1ts pepper,etter smak

1ts salt,etter smak

2ss tomatpurre

1ss frisk persille,finhakket

2ss granateplesirup

1/2dl vann

Litt revet ost

Pensle:(bland sammen eggeplomme,yoghurt og melk)

1 eggeplomme

1ss yoghurt

3ss melk

Nigellafrø

Sesamfrø

 

For fyll: varm en stekepanne med olje og smør ove middels varme ,tilsett løken og stek til den er blank og myk ,ha over kjøttet og stek til den er brun, så krydder ,stek i 2 min så tilsette tomatpurre og stek i 1-2 min.ha resten av ingreidensene og la den små koke til vannet er fordampet .Avkjøl.

Del deigen til 16 små boller ,dekk med plastfolje

Ha lite mel på kjøkkenbenken og kjevle du deigen til liten runde cirkel .

Ha på fyll og litt revet ost

Så bretter du til pirog form,klem kantene sammen og prikk endene med en gaffel.(jeg brukt ikke noe pensling på endene fordi deigen er myk,men for sikkerhet skyld bruk litt pisket egg på kantene for at de åpner ikke seg under steking)

Varm ovnen ved 200c

Legg piroger over en stekebrett med bakepapir,pensle alle med eggblandingen så strø over nigellafrø og sesamfrø

Stekes midt i ovnen ca 16-20 minutter til de er gyldene.

Serveres mens de er varme.

Tips :Du kan åpne disse å fylle med agurk ,tomater ,chili ,saus .Jeg brukt litt potetgull  også og det var kjempe god  og  litt crunchy:-) 

Eller du kan bare spise piroger som de er ,veldig gode og myke.

Facebook side Her

#arabiske #piroger #kjøttdeig #krydder