Chelefrai er en irakisk rett laget av kjøtt,poteter,løk,og  tomater.kjempe enkel og godt.Det er med lite saus og ikke sånn gryte .Vi spiser det sammen med brød eller ris.

Du kan bruke kjøtt av okse eller kylling.Men ofte hos oss brukes kjøtt av okse eller kalv ,hvis du skal bruke en mørt kjøtt så du trenger ikke å koke kjøtt først ,stek det med en gang.

Ingredienser: 4-5 personer

450g  kalv høyrygg kjøtt  i biter(kokt i vann som dekker kjøttet med 1/2ts spisskummen ,1/2ts paprika,1/2ts koriander,1/4ts chili, 1/4ts gurkemeie , og salt.kok opp og skumme av ,ha på lokk og la den små koke til kjøttet er nesten mørt ca1 time til 1 og halv time.legg kjøttet i et dørslag og la kraften kokes i noen minutter )

2ss olje ,2ss smør

5 medium poteter i biter

2 løk , finhakket

2 store tomater,uten skall og grovhakket

2ss tomatpurre

1ss karripulver

1ts sukker

1ts salt ,etter smak

1ts pepper,etter smak

1ss frisk persille,finhakket

Kraft av kjøttet

 

I en stor stekepanne over middels varme ha olje og smør,tilsett løken og stek til den er blank og myk.

Tilsett kjøttet og karripulver,stek i 3-4 min

Så legg potetene og stek i 2 minutter .

Tomatene og tomatpurre ,fres i 2 minutter.

Tilsett kraft av kjøttet som dekker nesten potetene ,salt,pepper,sukker og persille.

Kok opp ,ha på lokk og la den små koke i 30 minutter,rør av og til.tar du lokket av og la den koke til det er litt saus igjen og potetene er kokt.

Smak til med salt og pepper.

Serveres med ris eller brød Her ,salat og tzatziki Her

Det var utrolig godt 🙂 

Facebook Her

#Irakiks #kjøtt #poteter #løk