Irakisk pickels er mye annerledes enn det man kjøper i butikken ,det er syrlig og litt søt og krydret .Det er ikke bare salt og edikk smak slik man får i de mange oppskrifter.
Vi bruker edikk og sirup fra dadler men siden det finnes i noen av utlandske butikker så du kan bruke edikk av eple eller drue,og sirup helst druesirup som ligner mye på dadler sirup som er tykk ,det ligner ganske mye på melasse om du finner i butikken .
Tamarind finnes i de fleste butikker ,det er en syrlig men kan sløyfes.
Tips : du kan bruke ferdig kjøpt pickels i stede for ferske grønnsaker ,men kast ut vannet og ikke bruk salt i den irakiske pickels fordi de som er ferdig kjøpt er salte.
Ingredienser:
1000-1200g grønnsaker mix. skjær i biter (som kål,agurk,gulrot,blomkål,grønne tomater,chili,hvitløk osv) og vaskes.
3ss salt
8dl edikk /av eple ,drue eller dadler
4dl druesirup eller dadler sirup
1ss tamarind ,bland sammen med 1dl kokt vann ,sil og kast skall
2ss granateplesirup
1ss hvitløkspulver
1ss vegeta krydder(tørkede grønnsaker)
2ss pepper mix
1ss koriander frø
3 laubærblad ,delt til to
1ts salt
1 stor glass med lokk eller flere små som er rent.
Kok opp vannet som dekker grønnsakene med 3ss salt i en stor kjele så legg grønnsakene ,ha på lokk og la den koke 2 min.Legg i et dørslag og avkjøl.
I en kjele ha edikk så druesirup
Granateplesirup
Tamarind
Hvitløkspulver
Vegeta krydder
Salt og bland alt sammen godt over lav varme.
Ha en del av grønnsakene i glasset og litt av pepper mix,koriander og laubærblad
Så legg resten på samme måte og press ned med en skje
Hell over edikkblandingen til den dekker toppen.
Sett på lokket godt.Og la den står i kjøleskapet minst en uke.
Det er kjempe god med syrlig , søt smak og litt spicy 🙂
Facebook Her
#pickels #irakisk #grønnsaker