Tershaneh eller Qaisi kalles i Irak og det finnes slik rett i Nord Afrika som heter tagine hlou Her.Den lages på forskjellige måter noen bruker ikke tomatpure ,kikerter og noen bruker det.Du kan bruke svisker også om du har hjemme.Kanskje det høres rart ut aprikoser med sukker og kjøtt i Norge men det er godt og søt ,du kan bestemme selv om du vil ha kjøtt med retten eller ikke ,det finnes mange i Irak lager det uten kjøtt.

Håper at det faller i smak 🙂

 

ingredienser:

350g lammekjøtt eller okse kjøtt ,i biter 

200g tørkede aprikoser

100g rosiner

50g mandler 

1 løk, finhakket

1 boks kikerter

4ss smør

4ss tomatpurre

2ss granateplesirup

6dl kraften av kjøttet

1 1/4dl sukker

1/4ts salt

1/4ts kanel

1/4ts kardemomme

1ss maizenna blandt sammen med 1/2dl kraft av kjøttet

 

I en gryte ha kjøttet og dekk med ca 1liter vann ,skumme av og ha på lokk ,la den små koke til kjøttet er mørt ca 1-2 timer ,legg kjøttet i et dørslag og la kraften kokes litt så sil og la den står på varmen.

Aprikoser og rosiner legges i varm vann ca 1 time ,bytter du vannet to eller tre ganger ganger.så i et dørslag

Mandler legges i kokende vann 1-2 min så i kaldt vann og ta skall bort.ris mandlene litt i en stekepanne.

Kikerter vaskes under vannet så legges i et dørslag.

 

Varm en stor gryte med smør så tilsett kjøttet og løken,stek i 3-4 minutter på middels varme.

Tilsett kikerter og bland sammen 

Så tilsett aprikoser,rosiner og mandler,rør alt sammen forsiktig og stek i 1-2 min.

Tilsett tomatpurre og granateplesirup.

Så kraften og rør alt sammen,tilsett sukker litt om gangen mens du røre.og ha i salt,kanel og kardemomme,la den små koke i 5 minutter.

Tilsett maizenna som er blandt med 1/2dl kraft ,rør alt sammen og la den små koke i 5 minutter til.

Serveres med kokt ris .

Den var god og søt med litt syrlig smak 🙂 

Facebook Her

#irakisk #aprikos #rosiner #mandler