Pasta med kjøttsaus og bachamelsaus lages i flere arabiske land ,og det er utrolig god med deilig smeltet ost ,store og små elsker pasta .
Alle hjemme har vil ikke stoppe å spise 😀 håper at det faller i smak hos dere og .
Ingredienser: 6 personer
500g pasta penne(kokt i vann med litt salt og 2ss oliven olje ca 3-4 min ,halv kokt)
Kjøttsaus:
350g kjøttdeig av okse med 150g kjøttdeig av lam,blande sammen.(kan bruke bare kjøttdeig av okse)
2ss olje
2ss smør
1 stor løk,finhakket
Halv purreløk,finhakket
3 hvitløkfedd,finhakket
4ss tomatpure
1ss hvetemel
1 1/2ss sukker
1/2ts chili pulver
1boks hermetiske hakkede tomater
2dl vann
salt
pepper
3ts tørket oregano
1/2ts muskatnøtt
bechamelsaus:
7dl melk
2 laurbærblad
15 svarte pepperkorn
4 løkskive
1/4ts muskatblomme
70g smør
70g hvetemel
salt
pepper
Litt av mozzarellaost,gul ost,cheddar ost,revet
Lag kjøttsausen:
Varm olje og smør i en stor stekepanne eller gryte over sterk varme ,stek kjøttet i tre omganger .Ha 2dl vann i stekepanne og kok opp i 2-3 minutter for å bruke den i retten etterpå ,sil kraften og legg til side.
I samme stekepanne ha litt olje og smør ,tilsett løken og purre stek under omrøring i 5 minutter.Rør inn hvitløk og kjøttdeig,stek under omrøring .Demp varmen,og stek under omrøring i 10 minutter.Sett opp varmen til middels sterk,rør inn tomatpure og mel,og stek i 2 minutter.
Rør inn hakkede tomater og kjøttkraft,kok opp under omrøring.Krydre med salt og pepper,og rør inn oregano ,sukker og muskat.La det hele småkoke uten lokk i 1/2 time med jevnlig omrøring til blandingen er tykk.Bland sammen med halv kokt pasta.
Lag bechamelsausen:
Hell melk i en kjele,og tilsett laurbærblad,pepperkorn og løk.Varm melken til rett under kokepunktet,trekk kjelen av varmen,legg på lokk,la smakene utvikle seg i 10 minutter,og sil væsken.
Smelt smør i en egen kjele.Dryss i mel og rør det til en jevning i 1 minutt.Rør inn melken litt etter litt,kok opp og la sausen koke under omrøring til den er tykk og glatt.Krydre med muskat og salt ,pepper ettersmak.
Varm ovnen ved 200c
I en smurt form ha en del av pasta blandingen
Så litt av mozerella/gulost
Og en del av bachamelsaus
Så pasta en del av blandingen igjen
Fortsett å legge lag til alle ingredienser er brukt-slutt prosessen med et lad pasta blandingen ,bechemelsaus ,mozzarilla og cheddarost
Stekes i ca 25-30 minutter,eller til den er gyllen.
Det var utrolig godt 🙂
Serveres med hvitløksbaugetter og salat.
Facebook Her
#pasta #bachamelsaus #ost #cheddar #kjøttsaus
Snadder! Minner meg om pasta jeg fikk på Malta.
Dette skal på menyen neste uke.
Olav: Takk for det 🙂 Malta er ikke langt fra Nord afrika og der bodde araber før mange håndre år siden , så vi har felles mat retter.Takk for kommentaren og ønsker deg en fin kveld 🙂
Snadder! Minner meg om pasta jeg fikk på Malta.
Dette skal på menyen neste uke.
Olav: Takk for det 🙂 Malta er ikke langt fra Nord afrika og der bodde araber før mange håndre år siden , så vi har felles mat retter.Takk for kommentaren og ønsker deg en fin kveld 🙂
Hei lager retten din nå. Det står 70 ss smør og mel. Kan det stemme ?
Bente Kristiansen: Åh nei , det er 70g hvetemel og 70g smør .Takk for at du sa det 🙂
Bente Kristiansen: Beklager for det , jeg rettet den nå.Tusen takk igjen .
Hei lager retten din nå. Det står 70 ss smør og mel. Kan det stemme ?
Bente Kristiansen: Åh nei , det er 70g hvetemel og 70g smør .Takk for at du sa det 🙂
Bente Kristiansen: Beklager for det , jeg rettet den nå.Tusen takk igjen .
Takk. Tok på slumpen, med smør og mel. Sausen ble ok. Så nå står retten i ovnen ☺️👍🏻
Bente Kristiansen: Håper at retten faller i smak 🙂
Takk. Tok på slumpen, med smør og mel. Sausen ble ok. Så nå står retten i ovnen ☺️👍🏻
Bente Kristiansen: Håper at retten faller i smak 🙂