Kousa betyr (squash) ,bil (i) ,laban (yoghurt) ,det er fylte squash med kjøttdeig,løk og pinjekjerner i yoghurtsaus ,høres enkel ja medn det er kjempe god .retten lages mye i Syria ,libanon og i noen andre arabisk land.
Tips:
Det er viktig at du smake på squashen før du bruke den fordi det finnes noen som er har kjempe bitter smak og da ødelegge du hele retten .
Best å bruke de små squashen om det finner i butikken ,de er bedre i smak og tar mindre tid i matlagning.
Du kan steke litt hvitløk med persille i oliven olje eller vanlig olje og tilsette den i retten før servering.
Du kan bruke kyllingkraft/kjøttkraft i stede for vann i sausen.
Ingredienser:
3-4 store squash
Fyll:
Olje for steking
En håndfull pinjekjerner,ristet i stekepanne med litt olje
250g kjøttdeig
1 løk,finhakket
Salt og pepper
Yoghurtsaus:
500g yoghurt
1 egg
1ss maizenna ,bland sammen med 2dl vann
Salt og pepper
1ss frisk persille finhakket ,eller 1ts mint
Varm en stekepanne med litt olje over middels varme og stek kjøttet så tilsett løken og stek videre i noen minutter ,krydd med salt og pepper og skru av varme.Bland pinjekjerner (holde litt til pynt) kjøttdeig og legg til side.
Vask squashen og del i midten til to.
Ta innmaten ut med kjernehusutstikker ,sørg at du før ut den meste av innmaten og du får en tynn squash (ta vare på innmaten)
Gjør det samme til resten
Fyll squash og stappe kjøttet ned med en teskje og legg innmaten op toppen for å holde fyllen inn.
Varm en stekepanne med litt olje og stek squashen på alle sidene
Skru ned varme og stek til squashen får litt farget,snu av og til.
Legg squash i et dørslag .
Og legg alle sammen i kokende vann og la den små koke i ca 4-5 minutter uten lokk ,snu squashen av og til.
Legg squash engang til i et dørslag og la vannet renner av.
I en bolle bland sammen yoghurt,egg ,vann , maizenna ,salt og pepper sammen .
Bruk en visp og pisket sausen godt.
Legg sausen i stor stekepanne eller kjele over lav varme til sausen begynner å koke .
Legger du squash med en gang i sausen og vend i ,la den trekke 4-5 minutter .
Smak til med salt og pepper,synes du at sausen er tykk så ha litt vann i sausen.
Strø over persille og pinjekjerner ,serveres med vermicelli ris Her ,det var kjempe god 🙂
Facebook Her
#squash #arabisk #pinjekjerner #yoghurt
Wow! Det så kjempegodt ut! Skulle ønske jeg ikke var vegetarianer for å prøve det ut! 😉
Pia: Du kan bytte kjøttet ut med med ris ,løk,tomat,persille og litt krydder.Men steker du løken først så tomat og tilsett risen ,fres litt så dekk med vann og 1 grønnsakerbuljong ,ha på lokk og la den koke til risen er nesten ferdig 🙂
Wow! Det så kjempegodt ut! Skulle ønske jeg ikke var vegetarianer for å prøve det ut! 😉
Pia: Du kan bytte kjøttet ut med med ris ,løk,tomat,persille og litt krydder.Men steker du løken først så tomat og tilsett risen ,fres litt så dekk med vann og 1 grønnsakerbuljong ,ha på lokk og la den koke til risen er nesten ferdig 🙂
Du har så mye spennende jeg skal prøve, men nå har det vært hektisk hele høsten og ikke rom for utprøving av nye ting. Jeg skal ha meksikansk aften her om 14 dager, kanskje jeg skal prøve en midtøstenaften en annen gang, med buffet av mat fra midtøsten, det hadde vært moro. men jeg lurer på om ikke kjøttdeigen ramler ut av squashen når du koker den?
Mariann Sæther Tokle: Hei, du kan presse kjøttdeigen med fingeren inni squashen og ikke fylle squashen helt til toppen ,så fyll resten med innmaten og da tror ikke ramler kjøttdeigen ut 🙂 lykke til med meksikansk aften og midtøstenaften i framtid ,takk for kommentaren 🙂
Du har så mye spennende jeg skal prøve, men nå har det vært hektisk hele høsten og ikke rom for utprøving av nye ting. Jeg skal ha meksikansk aften her om 14 dager, kanskje jeg skal prøve en midtøstenaften en annen gang, med buffet av mat fra midtøsten, det hadde vært moro. men jeg lurer på om ikke kjøttdeigen ramler ut av squashen når du koker den?
Mariann Sæther Tokle: Hei, du kan presse kjøttdeigen med fingeren inni squashen og ikke fylle squashen helt til toppen ,så fyll resten med innmaten og da tror ikke ramler kjøttdeigen ut 🙂 lykke til med meksikansk aften og midtøstenaften i framtid ,takk for kommentaren 🙂