Kousa betyr (squash) ,bil (i) ,laban (yoghurt) ,det er fylte squash med kjøttdeig,løk og pinjekjerner  i yoghurtsaus ,høres enkel ja medn det er kjempe god .retten lages mye i Syria ,libanon og i noen andre arabisk land.

Tips:

Det er viktig at du smake på squashen før du bruke den fordi det finnes noen som er har kjempe bitter smak og da ødelegge du hele retten .

Best å bruke de små squashen om det finner i butikken ,de er bedre i smak og tar mindre tid i matlagning.

Du kan steke litt hvitløk med persille i oliven olje eller vanlig olje og tilsette den i retten før servering.

Du kan bruke kyllingkraft/kjøttkraft i stede for vann i sausen.

Ingredienser:

3-4 store squash 

Fyll:

Olje for steking

En håndfull pinjekjerner,ristet i stekepanne med litt olje

250g kjøttdeig

1 løk,finhakket

Salt og pepper

 

Yoghurtsaus:

500g yoghurt

1 egg

1ss maizenna ,bland sammen med 2dl vann 

Salt og pepper

1ss frisk persille finhakket  ,eller 1ts mint

 

Varm en stekepanne med litt olje over middels varme og stek kjøttet så tilsett løken og stek videre i noen minutter ,krydd med salt og pepper og skru av varme.Bland pinjekjerner (holde litt til pynt) kjøttdeig og legg til side.

Vask squashen og del i midten til to.

Ta innmaten ut med kjernehusutstikker ,sørg at du før ut den meste av  innmaten  og du får en tynn squash (ta vare på innmaten) 

Gjør det samme til resten 

Fyll squash og stappe  kjøttet ned  med en teskje og legg innmaten op toppen for å holde fyllen inn.

Varm en stekepanne med litt olje og stek squashen på alle sidene

Skru ned varme og stek til squashen får litt farget,snu av og til.

Legg squash i et dørslag .

Og legg alle sammen i kokende vann og la den små koke i ca 4-5 minutter uten lokk ,snu squashen av og til.

Legg squash engang til i et dørslag og la vannet renner av.

I en bolle bland sammen yoghurt,egg ,vann , maizenna ,salt og pepper sammen .

Bruk en visp og pisket sausen godt.

Legg sausen i stor stekepanne eller kjele over lav varme til sausen begynner å koke .

Legger du squash med en gang i sausen og vend i ,la den trekke 4-5 minutter .

Smak til med salt og pepper,synes du at sausen er tykk så ha litt vann i sausen.

Strø over persille og pinjekjerner ,serveres med vermicelli ris Her ,det var kjempe god 🙂 

Facebook Her

#squash #arabisk #pinjekjerner #yoghurt