Kylling tikka masala er ganske kjent i Norge og over hele verden , men her er reker tikka masala som er kjempe god ,sausen er kremet og ikke for sterk .Rekene trenger ikke å kokes ,bare la de trekker i sausen noen minutter selv om det er mange i utlandet marinere rekene til den retten med hvitløk ,ingefær,chili og sitron så steker i litt olje og tilsette i sausen etterpå men jeg synes at rekene blir seige og mister sin smak .
Tips:får mer farget tilsett litt rød matfarget .
Og du kan tilsett malt 12 cashewnøtter til slutt i sausen .
Ingredienser:
500g reker
2ss olje
2ss smør
1ts spisskummen frø
2 løk,helst rød løk finhakket
2 hvitløksfedd
4cm ingefær
1 liten grønn chili eller rød,uten frø og finhakket
1 1/2ts tandoori masala
1ts garam masala Her
1ts koriander malt
1ts paprikapulver
1/2ts chili pulver
1/4ts gurkemeie
1ss tomatpurre
200g krossade tomater,halv boks
1/2dl vann med 1 grønnsakerbuljong
2ss creme fraiche
1dl fløte
1ss frisk koriander ,finhakket
Halv presset sitron ca 1ss
Salt etter smak
I en gryte eller stekepanne ha olje og smør varm opp over middels varme
Tilsett spisskummen og stek i 1 min
Tilsett løken og stek under omrøring til den er er blank og myk
I en morter ha hvitløken ,ingefær ,litt salt og knus til en røre.
Tilsett hvitløken,ingefør og chili ,stek i 2 min.
Ha alle krydder over og stek i 2 min til
Tilsett tomatpurre og surre litt
Så tomater og grønnsakerbuljong
La sausen små koke i 4-5 minutter.Så tilsette creme fraiche , fløte ,koriander og siron.
Rør godt sammen og smak til med salt og chilipulver .
Tilsett rekene (jeg hadde litt kreps i gryte ) og la den trekke 2-4 minutter .
Serveres med en gang.
Med kokt ris
Facebook side Her
#tikka #masala #tandoori #indisk
så veldig godt ut 😀
Hege Kristin: Takk for det 🙂