Kylling tikka masala er ganske kjent i Norge og over hele verden , men her er reker tikka masala som er kjempe god ,sausen er kremet og ikke for sterk .Rekene trenger ikke å kokes ,bare la de trekker i sausen noen minutter selv om det er mange i utlandet marinere rekene til den retten med hvitløk ,ingefær,chili og sitron så steker i litt olje og tilsette i sausen etterpå men jeg synes at rekene blir seige og mister sin smak .

Tips:får mer farget tilsett litt rød matfarget .

Og du kan tilsett malt 12 cashewnøtter til slutt i sausen .

Ingredienser:

500g reker

2ss olje

2ss smør

1ts spisskummen frø

2 løk,helst rød løk finhakket

2 hvitløksfedd 

4cm ingefær

1 liten grønn chili eller rød,uten frø og finhakket

1 1/2ts tandoori masala

1ts garam masala Her

1ts koriander malt

1ts paprikapulver

1/2ts chili pulver

1/4ts gurkemeie

1ss tomatpurre

200g krossade tomater,halv boks

1/2dl vann med 1 grønnsakerbuljong

2ss creme fraiche 

1dl fløte

1ss frisk koriander ,finhakket

Halv presset sitron ca 1ss

Salt etter smak

 

I en gryte eller stekepanne ha olje og smør varm opp over middels varme

Tilsett spisskummen og stek i 1 min

Tilsett løken og stek under omrøring til den er er blank og myk

I en morter ha hvitløken ,ingefær ,litt salt og knus til en røre.

Tilsett hvitløken,ingefør og chili ,stek i 2 min.

Ha alle krydder over og stek i 2 min til

Tilsett tomatpurre og surre litt

Så tomater og grønnsakerbuljong

La sausen små koke  i 4-5 minutter.Så tilsette creme fraiche , fløte ,koriander og siron.

Rør godt sammen og smak til med salt og chilipulver .

Tilsett rekene (jeg hadde litt kreps i gryte ) og la den trekke 2-4 minutter .

Serveres med en gang.

Med kokt ris 

Og nanbrød Her  og raita Her

Facebook side Her

#tikka #masala #tandoori #indisk