Tandoori kylling består av tandoori masala krydder ,yoghurt ,sitronsaft ,hvitløk,ingefær ,salt .kan bruke safran eller rødt fargetstoff for å gi kyllingen rød farget.
Retteren er kjent i indisk og pakistans mat,men det ble nesten over alt ,tandoor er leir ovn som lages i kjøttet og masala er krydderblandingen.
Tandoori skulle være sterk av cayennepepper men her oppsikrift er ikke sterk .Du kan bruke mer cayennepepper om du ønsker deg en sikkelig sterk tandoori 🙂
Ingredienser:(4personer)
1200g kyllingbryst
3dl yoghurt
1dl fløte
3ts paprika
2ts malt spisskemmun
1ts malt coriander
1ts malt gurkemeie
1/2ts cayennepepper
5 hvitløksfedd,presset
1ss ingefær,revet
1/2dl sitronsaft
3ts tandoori masala(Hvis du har ikke det så bruk mer av andre krydder,fordi krydder i oppsikriften er ingredienser til tandoori masala)
3ts salt
For pensle,1/2ts cayennepepper,2ss olivenolje.
Bland alle ingrediensene(uten sitron ,yoghurt,fløte,kylling) sammen i en stor bolle.
Tilsett sitronsaft.
Tilsett yoghurt,fløte.
Skjær kylling bryst i tykke stk.
Bland kyllingen i marinade.
Legg marinade i en pose.La den står i kjøleskape overnatta.
Sett ovnen ved 200c.
Tre kyllingen på spydet.ha resten av marinade i en liten skål med 1/2ts cayannepepper og 2ss olivenolje.
Sett dem midt i ovnen cirka 35-40 minutter,pensle kyllingen og snu spydet hver 5 minutter.
La dem hvile noen minutter før du spise dem.
Serveres med kokt ris,raita Her og nanbrød Her
Ønsker dere en fin dag 🙂
Facebook Her
#hjemmelaget #tandoorikylling #kylling #indisk #mat
Lager marinaden og skjærer kylling. Hadde ikke fersk ingefær så blir malt, men det blir forhåpentligvis godt 😉
Gleder meg til vi skal spise dette i morgen ☺
Kanskje jeg skal prøve å lage nan brød også.
Det ser super godt ut – så dette blir spennende 😊
Lager marinaden og skjærer kylling. Hadde ikke fersk ingefær så blir malt, men det blir forhåpentligvis godt 😉
Gleder meg til vi skal spise dette i morgen ☺
Kanskje jeg skal prøve å lage nan brød også.
Det ser super godt ut – så dette blir spennende 😊
Monica: Det går så fint med malt ingefær 🙂 Brødet er veldig lett å lage så anbefale deg å lage det med tanddori kylling .Tusen takk for at din kommentaren ,kos dere med maten 🙂
Monica: Det går så fint med malt ingefær 🙂 Brødet er veldig lett å lage så anbefale deg å lage det med tanddori kylling .Tusen takk for at din kommentaren ,kos dere med maten 🙂