a
Norsk makrell er kjempe god som alle vet og siden jeg fikk ny fisket makrell så tenkt meg å lage noe annerledes enn det fiske suppe eller stekt makrell .Så jeg valgt en makrell rett med curry og kokosmelk ,det ble helt nydelig med hjemmelaget nanbrød 🙂 Curry blader har sin egen smak som du finner i noen av utlandske butikker .Tamarind er syrlig og det finnes i mange butikker men du kan bruke lime saft i stede for.
Håper at det faller i smak 🙂
Tips: du kan tilsette poteter ,gulrøtter og andre grønnsaker .Men bruk litt mer kraft eller vann .
Og kan brukes andre typer fisk som torsk ,laks osv i stede for makrell.
Ingredienser:
600g makrellfilet,uten skinn og bein i biter
1ss tamarind ,blandt med 1 1/2dl kokt vann.Eller 1 presset lime.
3ss smør
3 løk,i båter
1/2ts svartsennep frø
1/2ts fennikelfrø
6 curryblader, kjøpes i utlandske butikker.Kan sløyfes
1ss jamaicansk curry pulver Her,eller vanlig karri pulver
1ts garam masala Her
1/4ts chili pulver
3 hvitløksfedd,5cm ingefær , 1 liten rød chili uten frø,litt salt og 1ss vann
1 stor tomat,uten skinn og finhakket
2 grønnsaker buljong
2ss tomatpurre
1 kokosmelk boks
En håndfull frisk koriander ,finhakket
Sånn ser ut tamarind ,1ss tamarind ,blandt med 1 1/2dl kokt vann og la den står minst 30 min,sil og ta legg tamarind juice til side.Tamarind stein eller skinn kastes.
Hakkede 3 hvitløksfedd,5cm ingefær , 1 liten rød chili uten frø,litt salt og 1ss vann,mos alt i en morter og legg til side.
Varm en stor wok eller stekepanne over middels varme med smør ,ha i løken sennep,fennikel,curryblader
Og stek til den er blank og myk.
Tilsett 1/2ss karri pulver,garam masala og chili pulver.stek i 2 min.
Tilsett most hvitløk,ingefær og chili,stek i 1-2 min.
Ha i finhakket tomat
Og tomatpurre ,stek i 2 min.
Grønnsaker buljong og rør til buljongen har blandt seg .
Tilsett kremen som ligger på toppen til kokosmelken
Rør alt sammen og la den små koke i 3 min.
Tilsett tamarin juice ,1/2cc karri pulver.
Resten av kokosmelk og koriander.Rør alt sammen og la den små koke i 3-4 minutter.
Tilsett makrell og la den trekker i noen minutter ca 10,makrell skal ikke koke.
Klar til servering 🙂 smak til med salt og pepper.
Serveres med nanbrød Her eller ris.
Facebook side Her
#curry #makrell #kokosmelk #krydder #løk
Så kjempe deilig ut (:
Henriette Celin: Takk takk 🙂 det var kjempe god 😀