Sursøt saus kan du lage hjemme uten å kjøpe fra butikken ,med nydelig smak sammen med kylling og masse grønnsaker .Kyllingwok er kjempe god og det er veldig enkel å lage hjemme.Asiatisk mat en av min favorrit mat og denne her jeg lager av og til og tenkt meg og dele oppskriften med dere.
Tips:Sursøtsaus her kan du bruke som dip til fritert kylling eller potet og andre retter.Om du har ikke wokpanne så bruk jerngryte eller jernstekepanne.
Ingredienser:4-5 personer
Olje for steking
4 kyllingbryst,i tynne skiver
1 stor gulrot,i tynne strimler
1 liten brokkoli,i små buketter
1 medium løk,i tynne skiver
1/2 rød paprika,i tynne strimler
100g aspargesbønner,delt til to (kan bruke frosne eller fra boks)
En håndfull bambusskudd i boks .i skiver
8 vannkastanjer i boks ,i skiver
5 sopp, i skiver
100g minimais i boks
1 ananasboks i biter
Litt salt
Sursøtsaus:
2ss olje
2 hvitløksfed,finhakket
4cm ingefær,finhakket
1 rød chili,utenfrø og finhakket
1/2dl tomatpurre
1 kyllingbuljong
2 1/2dl vann
85g sukker
1dl hvitvinsedikk med 1ss maizena bland sammen.
Litt salt og pepper
Lager du sausen først
I en kjele ove middelsvarme ha olje ,tilsett hvitløk ,ingefær og chili ,surre litt
Tilsett tomatpurre
Og kylling buljong ,stek i 2 minutter .
Tilsett vann ,sukker ,eddik og maizena .Rør alt sammen til sukkeret er oppløst .
La den små koke i ca 10 minutter til sausen blir tykk smak til med salt.
Varm litt olje i en wokpanne og stek kyllingen litt om gangen over høy varme raskt,dryss litt salt over og legg til side.
Ha litt olje i wokpanne og stek grønnsakene raskt over høy varme i 1-2 minutter litt om gangen ,legg over kyllingen til side.
Start med løken,sopp,gulrot,mais så resten av ingrediensene ,ananas til slutt.
Legg alt sammen i wokpanne og bland sammen.
Ha sursøtsaus over ,vend forsiktig om og varm opp. Smak eventuelt til med salt og pepper. Serveres med en ganeg.
Serveres med kokt ris 🙂
Facebook side Her
#wok #sursøt #grønnsaker #kylling