Sofficini er mest kjent her fra Findus som kommer frosen med forskjellige fyll som mozzarella,tomatsaus,spinat on andre fyll.Så du kan fylle den som du vil og det er kjempe god med mozzarella og tomatsaus Her,jeg lagde disse med den klassiske fyll kjøttdeig ,spinat , ricotta og parmesan .Digen er annerledes enn calzone eller pizza deig ,det er ikke noe gjær eller vann ,bare mel,melk,smør og litt salt.Enkel ja med godt.
Ingredienser: 4 – 5 personer
Olje for stekting
Deigen
4dl melk
40g smør
En klype salt
400g hvetemel
Fyll
350g kjøttdeig
175g frisk spinat eller frosen ,finhakkt
125g ricotta
40g parmesan ost,finrevet
1/4-1/2ts muskatnøtt,revet,etter smak
1ts pepper,kvernet etter smak
1ts salt,etter smak
3egg
brødsmuler
Litt salt
I en stor kjele ha melk ,smør og salt
Varm over middels varme til kokepunket
Ta kjelen av varme og tilsett mel under omrøring
Bruk en tresleiv og rør til deigen slipper kantene.
Deigen skal være varm så legg på skjærebrett og kne deigen ,bruk deigskrape for å brette deigen og elte litt i noen minutter.
Pakk deigen i aluminiumsfolje og avkjøl.
For fyll brun kjøttet i litt olje og tilsett spinat stek i 2-3 minutter ,ha salt ,muskatnøtt og pepper .Avkjøl og tilsett resten av ingrediensene,bland alt godt sammen.
Ta deigen på kjøkkenbenken og del til to emner,pakk den ene med plastfolje.
Kjevle deigen med hjelpe av litt mel til en store leiver .Trykke til ringer på 10cm (du kan lage de mindre eller større)
Legg på fyll
Og brett så klem kantene med fingerne ,bruk en gaffel og trykk på kantene.
Legg disse mellom to kjøkkenhåndkle.Gjør det samme til resten av deigen.
Varm en jernstekepanne eller gryte med olje over middels varme.
Pisk eggene i en dyp tallerken med litt salt ,legg brødsmuler i en dyp tallerken også.
Ta en soffincini i eggene
Så i brødsmuler
Brødsmuler skal dekke hele sofficini.
Så stek med en gang
Stek 3-4 på en gang på begge sidene til de er gylden.
Legg over kjøkkenpapir.
Gjør det samme til resten .Kan fryses ned og varmes etterpå i ovnen.
Crispy og kjempe gode 🙂
Facebook side Her
#italiansk #sofficini #spinat #kjøttdeig #ricotta #parmesan
Disse må jeg bare prøve, du forklarer så bra også…
maiken: Takk for det igjen , håper at det faller i smak 🙂