Ravioli er fylte pasta som du kan fylle med forskjellige ingredienser etter hva du liker men jeg valgt en klassisk ravioli fyll spinat ,ricotta og parmesan .
Serveres med olivenolje eller smeltet smør med friske urter,mange bruker slavie blader men jeg hadde ikke så brukt urter som jeg hadde i hagen min.
Ingrediensene finner du i vanlig mat butikk.
Ingredienser: 4 personer
250g hvetemel
2 stk egg ,1 stk eggeplomme store eller 2 stk egg og 2 stk eggeplomme medium (ca 140g alle sammen )
Fyll:
250g frisk spinat
150g ricotta
40g parmesan ost,finrevet
1/4-1/2ts muskatnøtt,revet,etter smak
1ts pepper,kvernet etter smak
1ts salt,etter smak
60g smør
Hakke friske urter som olivenurt,persille ,basilikum .
Sikt melet på kjøkkenbenken i en liten haug og lag en fordypning midt i haugen. Ha i eggene og eggeplommene.
Bland ingrediensene sammen med fingertuppene. Bland forsiktig inn litt og litt mel til alt er blandet.
Når nesten alt melet er absorbert i melet kan du samle alt til en deig (det kan hende at du trenger ikke hele melet det kommer an på hvor stort egget er) .Kna deigen godt med fynd og klem i minst 5 minutter til deigen blir fast og smidig .I starten deigen kjennes litt hard men det blir mykere og mykere ettevert.
Pakk deigen i plastfolje og la hvile i mørket sted 30 minutter ,elleri kjøleskapet noen timer om du skal lage pasta senere ,du kan la den står over natta i kjøleskapet .La den hvile på kjøkkenbanken 30 min etter den var i kjøleskapet.
For fyll: Ha spinat i en dyp stekepannet med lokk over middelsvarme ,til den er myk i 2-3 minutter ,legg spinat i en sil og klem ut væske ,så finhakket spinat.
Bland alle ingrediensene sammen i en bolle
Smak til med salt og pepper.Dekk og sett i kjøleskapet til du skal fyle ravioli.
Del deigen i 3 emner og pakk de to i plastfolje legg til side.
Ha litt mel under og over og åpner du deigen litt med hendene.
(pastamaskin kan kjøpes Her ,skriv pastamaskin søkefelt)
Still maskinen på det tykkeste hakket nr1 kjør deigen gjennom. Brett deigen sammen og ha litt mel over og under.Kjør det i samme trinn1 ,så bretter du deigen samme og strø over og under mel så kjør det igjen i trinn 1.Gjør det samme 1-2ganger i trinn1
Så du skal bare kjøre deigen uten å brette i trinn 2 , 3,4,5 til 6 ,husk og ta litt mel over og under hver gang du kjører deigen i pastamskin.
Den skal være tynn.
Del pastaleiven i to like.Legg plastfilm over den ene delen slik at den ikke tørker ut.
Ha litt mel under pasta plate .Bruk ravioli skjærer og bare lager du firekanter men ikke skjær helt inn deigen.
Ha fyll i en sprøyteppse og legg i små porsjoner.
Sørg for å ha like stort mellomrom mellom porsjonene som fra sidene og inn til fyllet.
Pensler du kantene med litt vann.
Og mellom firekantene pensler du og.
Legg pastaleiven som ikke har fyll over leiven med fyll.Bruk pekefinger og langfinger på begge hendene dine og trykk deretter ned pasta rundt hver fyllporsjon, slik at pasta møter pasta og at det ikke dannes luftlommer.
Så kjærer du i like størrelse.
Legg over kjøkkenhåndkle og dekk med en til .Så lager du resten pasta og fyll.
Kok opp en stor kjele med vann ,Ha i salt og kok ravioli til den er al dente, ca 3 minutter.
Smelt smøret i stekepanneog la det få en nøttebrun farge ,ha i urtene og skru av varme.
Legg ravioli i en tallerken og ha litt av smøret over ,frisk smak og kjempe god 🙂
Du kan strø over litt parmesan også.
Facebook side Her
#ravioli #italiansk #pasta #hjemmelaget #spinat #ricotta #parmesan
Så utrolig godt! Takk for oppskrift. Nå har ikke jeg pastamaskin så det blir en liten ekstra utfordring med kjevle.
dinematvaner : Takk for det og bare hyggelig 🙂 det går fint med kjevling ja men som du sa ekstra jobb 🙂
Så fint du forklarer. Her er til og med ost som vegetarianere også kan spise. Tenker å prøve en dag, men da må jeg ha god tid og tålmodighet ser jeg…..:)
maiken: Tålmodighet og god tid trenges ja her 🙂 og det er ikke alltid man har de begge to men det er spennende å lage ravioli og man får bra resultat 🙂