Bousbousa er en slags kake som lages av semulegryn i stor form og jeg har to flere oppskrifter fra før Her og Her.Men tenkt meg å lage basbousa i muffins form med krem fyll og de ble utrolig gode med fin konsistens 🙂
Du kan dobble oppskriften fordi de er ikke mange .
Ingredienser: 10-12 muffins
1/2dl smør,smeltet
2dl finmalt semulegryn(finmalda mannagryn i Sverige)
1dl yoghurt
1dl sukker
1dl melkpulver(Heter Nido,finnes hos utlandske butikk eller i vanlig mat butikk noen ganger)
1dl kokosmasse
1/2ss bakepulver
1/2ss vaniljesukker
1egg
1/8ts salt(veldig lite)
For krem:
1 1/2dl melk
1 1/2dl fløte
1/2 dl maizena
1/2dl sukker
1/2ts vaniljesukker
1/2ts eddik
Hakkede pistasjnøtter for pynt.
Sirup Her , eller en ferdig kjøpt flaske hvit sirup.
For krem: I en kjele balnd sammen alle ingrediensene til krem ,rør alt sammen ,kok opp og la den små koke i 10-15 minutter mens du røre inn av og til
Legg den i en skål og avkjøl
Legges i kjøleskapet minst 1 time.
Varm ovnen ved 180C.
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle og de andre i annen bolle.
Så rør alt sammen godt ,du kan bruke en miksmaster .
Hell lit av rører i muffins form ca 1- 2ss
Så litt av kremen i midten
Og litt av røre over ca 1-2ss ,bruk en spiseskje.
Stekes midt i ovnen i ca 15-20 minutter ,til de er gyldene.
Tar du muffins fra ovnen og pynt med pistasjnøtter så heller du sirup over med en gang.Sirup skal være kaldt og muffins er varme.Avsjøl i formen.
Disse var kjempe gode med krem i midten ,og ikke alt for søte 🙂 serveres med resten av kremen.
Facebook side Her
#muffins #basbousa #arabisk #søt #kake
De så supergode ut 😀
Henriette Celin: Takk for det 🙂 de var supergode og 😀