Kasheer er kjøttpålegg lages mye i Algeria og det finnes i forskjellige typer og farger .Mange bruker kylling i pålegg med krydder og litt ost .Siden jeg har en påleggform så tenkt meg å lage det .Utrolig morsomt å ha en hjemmelaget kyllingpålegg fra bunnen , Kanskje dere vil prøve det og 🙂
Ingredienser:
600g kyllingbryst
3 egg
3 stk la vche gui rit ost ,eller 3ss phildelphia ost
4ss potet mel
1/2dl rapsolje
1/2dl olivenolje
1ts spisskummen,malt
1ts paprikapulver
1ts hvitløkspulver
1ts svart pepper
1ts koriander frø,grov knust
1 kyllingbuljong
1ts harisa ,kan brukes hva som helst chilipurre eller sambal oelek
1ts salt
Du kan tilsette grønne oliven i skiver,og rød mat farge.Men jeg brukt ikke begge deler.
Påleggsform kan kjøpes Her
Kvern kyllingen i en kjøkkenmaskin .
Bruk de minste hull i kjøkkenmaskin.
Rør kjøttet sammen med en spiseskje.
Ha resten av ingredienser i en blender
Og kjør maskinen til alt har blandt seg sammen.
Ha kyllingen over i blenderen eller food processor og kjør til ferse konsistens.
Legg en pose (som følger med påleggform) i formen så stapper du kjøttet ned med en skje.
Surrer du to ganger og bretter pose noen ganger.
Så presser du på den plata med fjøra
så tvinger du på lokket.
Legg formen i en stor kjele med vann på 80grader(vannet skal IKKE kokes) ca 2 timer ,for å få 85-90 grader kjerne temp.steketermometer trenger du bare mot slutten for å sjekke kjerne temp
Kjøl ned i iskaldt vann med en gang ,sett formen i kjøleskapet 6 timer eller til neste dag.bruk varmevann på forma for å får kjøtt til å slippe.
Skjærer du kjøttet med en skarp kniv.
Kyllingpålegg ble kjempe god og alle likte det så godt her hjemme 🙂
Serveres med salat og oliven eller på brødskive.
Facebook side Her
#pålegg #kasheer #Algerisk #kyllingpålegg
Dette så kjempe godt ut 🙂 (Har forresten ukens blogg konkurranse på min blogg nå, bli gjerne med)
lisarorvik: Takk for det 🙂