Her kommer min første jamaikansk rett ,etter jeg lagt ut hjemmelaget jamaikansk karri pulver.Curry rett lages ofte med bare poteter eller med gulrot og paprika,brekkbønner er gode med retten.Kokosmelk noen bruke det og noen ikke men jeg synes at det gir retten en god smak.
Anbefales og lage den i leirgryte,eller jerngryte for at det kommer ikke noe damp ut ,og da slipper du å bruke mye veske i maten.For mer smak la den små koke litt lenger enn det står.
Ingredienser: 4 -5 personer
Olje for steking
1400g hel kylling, i biter (for mindre fett ta bort skinnet),du kan bruke bryst ,lår i stede for hel kylling
1 1/2ts jamaicansk karri krydder Her
1ts pepper
1/2ts salt
1 løk, i skiver
1 habanero chili, eller vanlig rød chili
4 hvitløksfedd,finhakket
2ts jamaicansk karri krydder Her
1 1/2ss tomatpurre
1 boks kokosmelk
2 1/2 dl vann med 1 kyllingbuljong
1/2ts røkt paprika pulver
1ts timian
400g poteter, delt til to
250g gulrot, skjært i 6cm lang
150g brekkbønner frosen,delt til to eller tre
1 laubærblad
Salt og pepper etter smak.
Mariner kyllingen med curry krydder,salt og pepper og legg til side.(jeg brukt kyllingen med skinnet)
Varm en gryte eller stekepanne med 2ss olje over middels varme og brun kyllingen på begge sidene i ca 3-4 minutter ,legg til side.
I samme gryte ha 2ss olje og tilsett løken ,stek i 2-3 minutter så tilsett hvitløken,timian,paprika,karri pulver og laubærblad , stek i 4 minutter mens du røre.
Tilsett tomatpurre og kremen som ligger på toppen til kokosmelk ,stek i 2 minutter.
Så tilsett chili,resten av kokosmelk , vann med kyllingterninger og salt og pepper.
Ha kyllingen i gryte med poteter.Ha på lokk og la den små koke i 35 minutter.Så tilsett gulrøtter og brekkbønner la den små koke i 10 minutter til.
Se om kyllingen er gjennomstek og skru av varme.
Serveres med kokt ris .
Facebook Her
#curry #karri #Jamaica #kokosmelk
Så deilig det ser ut, må prøves en dag 🙂
Christine Drage:
Takk for det 🙂 håper at det faller i smak og ,lykke til 🙂