Jamaicansk karri er litt annerledes enn indisk ,for eksempel allehånde som er kjent i Jamaica brukes ikke i indisk curry .Blandingen er kjempe godt med curry rett og andre retter.Jeg kommer å legge ut noen oppskrifter fra Jamaica snart 🙂
Det er alltid spennende med hjemmelaget krydder ,og jeg lager hjemme indisk karri,syv krydder,grill krydder,kebab krydder,garam masala ,så jeg kjøper nesten ikke noe krydder mix fra butikk.Og håper at dere kommer å prøve det hjemme 🙂
Ingredienser:
2 1/2ss gurkemeie,malt
1ss koriander frø
1ss spisskummen frø
2ts allehånde,malt
2ts ingefær,malt
2ts gul sennep frø
2ts bukkehornkløver frø
1 1/2ts hvit pepper hel
2 nellikspiker
1/2ts muskatnøtt,malt
1/2ts cayennepepper ,malt
Her er hele krydder
Og malte krydder
I en tørr stekepanne over svak varme ,ha hele krydder,ris i 3 minutter og avkjøl.
Kvern de hele krydder i en morter.
Til helt malt krydder
Sil over en skål
Kanskje du trenger å kverne 2-3 ganger .
Bland sammen med de malte krydder resten av ingrediensene.
Ha karri krydder i en tett boks.
Legg boksen i skapet og ikke nerhet varme eller lys for å holde seg lenge.
Lik gjerne min facebook Her
#Jamaica #karri #curry #krydder #hjemmelaget
Oi spennende 🙂
Gnierfru: Takk for det 🙂