Jamaicansk karri er litt annerledes enn indisk ,for eksempel allehånde som er kjent i Jamaica brukes ikke i indisk curry .Blandingen er kjempe godt med curry rett og andre retter.Jeg kommer å legge ut noen oppskrifter fra Jamaica  snart 🙂

Det er alltid spennende med hjemmelaget krydder ,og jeg lager hjemme indisk karri,syv krydder,grill krydder,kebab krydder,garam masala ,så jeg kjøper nesten ikke noe krydder mix fra butikk.Og håper at dere kommer å prøve det hjemme 🙂

Ingredienser:

2 1/2ss gurkemeie,malt

1ss koriander frø

1ss spisskummen frø

2ts allehånde,malt

2ts ingefær,malt

2ts gul sennep frø

2ts bukkehornkløver frø

1 1/2ts hvit pepper hel

2 nellikspiker

1/2ts muskatnøtt,malt

1/2ts cayennepepper ,malt


 

Her er hele krydder


 

Og malte krydder

I en tørr stekepanne over svak varme ,ha hele krydder,ris i 3 minutter og avkjøl.

Kvern de hele krydder i en morter.

Til helt malt krydder

Sil over en skål

Kanskje du trenger å kverne 2-3 ganger .

Bland sammen med de malte krydder resten av ingrediensene.

 

Ha karri krydder i en tett boks.

Legg boksen i skapet og ikke nerhet varme eller lys for å holde seg lenge.

Lik gjerne min facebook Her

#Jamaica #karri #curry #krydder #hjemmelaget