Tikka er kjøtt i biter som er grillet i spyd hos oss ,og det er ofte innholder lammekjøtt eller kalve kjøtt.Vi bruker ikke mange ingredienser som marinade til kjøttet i Irak ,så her en super enkel tikka kebab som du kan grille inne eller ute . Kjøttet var saftig og kjempe god .
Ingredienser: 2 personer
6-7 tre spyd (klipper du litt i tre spyd fo at den passer i jernstekepanne)
350g kalv entrecote,eller mørt kjøtt
Marinade:
2ts grillkrydder Her
2ts olivenolje
2ts rødvinseddik
1/2 ts salt,etter smak
1/2 grønn paprika,i biter
1/2 rød paprika, i biter
1/2 løk, i biter
Bland sammen olivenolje,eddik og grillkrydder i en skål.
Gni og masser marinaden godt inni kjøttet,legg marinade kjøttet i en pose ,la den står på kjøkkenbenken 1/2 time før du grille eller i kjøleskapet om du skal grille senere.
Skjær kjøttet i små biter sammen med paprika og løk.Tre alle alle sammen i tres pyd(trenger ikke å legge tre spyd i vannet før du bruke de fordi de kommer ikke å få direkt varmen )
Varm en jernstekepanne over middels varme
Grill over sterk middels varme i 4-5 minutter på hver side men snu tikka kebab ofte på alle sidene
til de er litt rosa i midten eller gjennomstekt . slik du liker.
Serveres med pitabrød Her ,kebab saus Her og salat .
Facebook Her
#tikka #kebab #grill #entrecote #paprika #krydder