Det er sommer og det er mange som griller inne eller ute ,grillkrydder ganske er mest kjent og brukt krydder i Norge .Fakta er at grillkrydder og andre krydderblanding som vi kjøper fra butikker i forskjellige merker har mye salt 70,60,50 ,40% osv  .Tenk deg at det halvparten av halvparten av noen krydder er salt.Du kan lese Her  fra aftenposten om hvor mye salt er i ferdig kjøpt krydder og Her er liste som viser saltinnholdet i krydderblandingen ,du kommer å bli helt sjokkert.Derfor det er mye bedre å lage krydderblandingen hjemme ,du kan tilsette selv salt og du får bedre smak.

Min blandingen her har testet etter norsk smak hjemme og det ble godkjent 🙂

Ingredienser:

4 1/2ss paprikapulver

2ss løkspulver

1 1/2ss hvitløkspulver

1ss svart pepper

1ts chilipulver

1ts ingefær,malt

1/2ts hvitpepper

1/2ts spisskummen,malt

1/2ts gurkemeie

1/2ts koriander,malt

1/2ts sennepfrø,malt

1/4ts allehånde,malt

1/4ts nellik,malt

1/8ts kardemomme,malt

1/8ts muskatnøtt,malt

1ts salt,etter smak (sellerisalt ,havsalt eller vanlig salt)

 

Tilsett 1ss brun sukker hvis du skal bruke det til pomme frits eller til lett stekte mat .Fordi brun sukker blir brent hvis du skal bruke det på høy varme.

Jeg delt min grillkrydder til to ,en med brunsukker og en uten .

Alle ingredienser finner du i vanlig norsk butikk.

Bruk måleskjeer om du har 


 

Bland alle ingrediensene sammen.

Oppbevarer i et glass med lokk eller i en passende beholder.

Alltid sett krydderglassene dine i et skap ,bruk krydder så sett de tilbake i skapet for å unngå lys og varme mot krydder og da de holder seg leneg.


Lik gjerne min side på facebook Her
#krydder #grillkrydder #paprika #hvitløkspulver #løkspulver