En enkel asiatisk chili saus som ligner mye på Schezwan(china) sause men det som skiller seg at jeg fikk ikke tak i Schezwan pepper som har egen smak.
Kan brukes til nudler,wok,pasta eller ved siden asiatisk retter.Du kan tilsette vårløk eller selleri i sausen men jeg synes det er bedre å tilsett det når du lager mat .Om du skal ha en ekstra sterk så ikke ta ut frø fra chili 😉
Ha dere en finn dag 🙂
Dere kan gjerne være med i min første konkurranse 😀 Du kan vinne en KitchPro Marinadesprøyte Her
Ingredienser:
Tørkede rød chili,30 store eller 60 små
2dl koktvann
3ss rapsolje
5 store hvitløksfedd,finhakket
1 1/2ts ingefær,finhakket
1/4ts soyasaus
1ts edikk
1ss tomatpurre
1ts pepper
1ts sukker,etter smak
Salt etter smak
I en bolle ha chili ,ha over kokt vann ,la den står halv time,for å få mindre sterk smak.
(bruk hanske når du skjære chili og ta ut frø ,jeg brukt ikke selv om jeg vet hvordan det er med chili på hendene ,hele i går hendene mine brenner seg 😀 )
Ta frøene og stilken fra chili,bruk en blender eller morter.
Mos chili mens du tilsette ca 2-3ss vann.
I en kjele ha 3ss olje over middels varme ,tilsett hvitløk og ingefær ,stek i 1-2 min men uten at det for farget.
Tilsett chili og fres over svak varme i 3 minutter.
Ha i soyasaus og edikk
Tomatpurre,pepper
Og sukker
Bland alt sammen og la den små koke i 5 min over lav varme.
Avkjøl helt ,så legger du sausen i en tett boks som er rent og fyll med olje til toppen.for å unngå mugg .
Sausen holder seg godt i kjøleskapet i noen uker.
#saus #asiatisk #china #schezwan #hvitløk #chili #ingefær
Jeg er glad i all slags chilli saus, men kjøper de fersk på butikken. Må det være tørket chili? Det tror jeg ikke jeg får kjøpt i en vanlig butikk…
Men prøver gjerne å lage denne.
maiken: hei,jeg har ikke prøvd men jeg tror det går helt fint 🙂 pass bare og ta ut frøene om du vil ikke ha en veldig sterk saus og la sausen ligger minst en dag for chili smak sitter godt i sausen 🙂
maiken: En ting til bruk en blender for å mose chili .