Ras Al Hanout er mest kjent krydder i nord afrika ,og brukes mye i tagine ,suppe og andre mat der.du kan bruke ras el hanout til kjøtt ,fisk og kyllingen også.Det er kjempe godt i matretter.
Krydder blandingen i Ras el hanout er åpen fra 10 til 20 , 40 ingredienser eller mer .og det er forskjell mellom land og land ,familie og familie oppsikrifter. De bruker noen planter som finnes kunn i nord afrika men jeg prøvd å få de meste som finnes i Norge og Svergie.
Ingredienser:
1ts salt
3ts malt gurkemeie
3ts malt spisskemmun
2ts malt ingefær
1/2ts malt muskatnøtt
7 hel rosepepper
7 hel grønn pepper
10 hel hvit pepper
10 store hel svart pepper
1/4ts malt kanel
2ts corianderfrø
1/4ts malt cayenne pepper
1ts malt allehånde
1/4ts malt nellik
1/2ts malt kardemomme
1ts malt hvitløkkrydder
1hel stjerneanis
1/4ts fennikelfrø
1/4ts anisfrø
1ts tørkede basilikum
1 laurbærblad
1ts malt paprikakrydder
1/4ts negellafrø
1/4ts sesamfrø
1/2ts bukkehornkløver
1ts safran
I en tørr stekepanne ha hel ,frø krydder sammen ,rist på middels varm i 3 minutter.
Avskjøl.
Ha de i en blender og kjør til du får mest mulig malt krydder.
Så ta dem i en morter og mal krydder videre.
Bland sammen med andre malt krydder og ha dem i en tett boks.
Fb Her
#hjemmelaget #krydder #arabisk #marokkansk