Her kommer rullekebab brød myke og veldig gode,hvis du vil ha brødet som smaker akkurart det samme du får i kebabsjappe så jeg garenterer deg at det er en riktig oppsikrift for det 🙂 men du må følge meg til å vise deg hvordan skal du lage det 😉 

 

Ingredienser:

650g hvetemel

1ts salt

4dl lunket vann

3ss smør i rometempratur

 

5ss lunket vann

1ss sukker

3ts tørrgjær

Bland sammen i en liten skål 5ss vann ,sukker og tørrgjær .Visp det sammen litt og la det står til det begynner å gjære.

 

Ha hvetemel og salt i bakemaskin og rør det sammen så hell over gjærblandingen og vannet fire eller fem omganger mens maksinen elter så ha i smøre og elt videre ca 15 minutter(i siste 5 minutter elt deigen kraftig)

Her deigen er feridg.

 

 Sånn skal være myk og litt klissete.

Ha to håndkler over å la den heves 1 time til 1 og halv i rometempratur(Alltid du må dekke over deigen kjøkkenhåndkler eller noe annet for at deigen for ikke luft og blir ikke tørr).

 

Ha mel på kjøkkenbenken og hell deigen over.Form til en stor bolle og bruk mel for arbeid.

 

Del diegen til 8 boller og ha de i brett med litt mel under bollene .

 

Dekk brettet godt med kjøkkenhåndkler og la den står 5 minutter.

 

Ha mel på benken og dyp en bolle i  melet på begge sider.

Press deigen rundt med fingerne dine til en større runde.

Rist deigen fra melet godt.


 

Kjevler du deigen til en stor tynne og runde ,ser du på bildet hvor stor den er.

Forvarmt ovn minst halv time før du bake  : ovnen må står på høyeste grader 250c ,jeg bruker grillvarme funskjon  og stekebrettet er inni eller pizzastål  (pizzastål kan kjøpes Her)

Strø litt melet på pizzaspaden og riste den så ha deigen over.(pizzaspade kan kjøpes Her) Ta den over pizzastål (Jeg setter pizzastål  på den andre rille nedeste i ovn) eller stekebrett midt i ovnen


 

Stek i 3-4 minutter til det  bloser seg og får litt gylden farget ikke mye.

Brødet ble stek under fordi pizzastål el stekebrett var veldig avrm

Brødet er feridg .

Ta brødet under to kjøkkenhåndkler

Eller legg brødet i en pose med en gang for å få 100% myke brød 

Her alle 8 brød.

 

Ser du brødene er myke og ikke harde.

brødet kan fryses så tynes på kjøkkenbenken og varmes litt  i ovnen

Håper dere kommer å prøve det 🙂

Facebook side Her

#Brød #rullebrød #kebabbrød #hjemmelaget