Simit er en tyrkisk bagels som lages der siden osmanske riket ,kjempe gode ,luftige med sprø utenfor og sesam smak.Sikkert du har sett disse i tyrkia som ligger oppå hverandre i butikken eller en man som går rundt med masse simit på hodet .Nå kan du lage disse hjemme 🙂 

Ingredienser:10-12 bagels

For deigen:

7dl hvetemel

10g tørrgjær

1ss sukker

1 1/2 ts salt

3 1/2dl melk,37 grader

2 1/2dl vann,37 grader

2 1/2dl rapsolje

4-5dl hvetemel

For pensling:

2 1/2dl vann

2ss melasse sirup/drue sirup

Rikelig med sesamfrø

 

I en bolle ha 7dl hvetemel med gjær og sukker i midten,strø salt over melet.

Ha melken og vannet i midten og rør med en skje.

Tilsett olje og rør alt sammen.

Elt deigen mens du tilsette resten av 4-5dl hvetemel til du får en myk deig .

Ha på kjøkkenbenken og elt i 5 minutter.

Deigen er myk og smidig.

Legg deigen i en bolle og dekk med plastfolje .

La den heve i 1-2 timer til dobbelstørrelse.

Etter heving tid ha deigen på kjøkkenbenken og press ned med hendene,elt i 1-2 min .

Del til 10-12 like store emner.

Form til boller og dekk med fuktig kjøkkenhåndkle.La disse hvile 10 min.

Ha en bolle på kjøkkenbenken og rulle litt med begge hendene i ca 25-30cm

Ha alle i en stekebrett og dekk med fuktig kjøkkenhåndkle.la disse hvile i 25 min

Etter 25 minutter rulle til sånn lange tau ca 60-70cm

Gjør det samme på bildet.

Så vri hver enden på motsatt retning 

Og klem enden til slutt

Så lager du som en ring og klem i midten med fingerne og rulle litt med hånda.

Legg alle sammen i en stekebrett og dekk med fuktig kjøkkenhåndkle,la disse hvile i 35 min

Bland sammen drue sirup med vann.

Ha sesamfrø i en dyp tallerken og blandingen av vann og sirup i en tallerken.

Forvarmt ovn ved 200c

Dyp en bagel deige på begge sidene i vann og sirrup blandingen.

Så i sesamfrø på begge sidene ,utvide deigen litt med begge hendene .(hvis endene åpner seg så det er bare å klem de igjen med fingerne)

Og legg i en stekebrett ,dekk med kjøkkenhåndkle .la disse hvile i 30 min til.

Sett midt i ovn og stek i 25-30 min til gylden farget .(etter 10 min sprøyte litt vann i ovnen før mer sprø skorpe)
Legg over ris og dekk med kjøkkenhåndkle til servering.

 sprø skorpe og luftige inni 🙂

Kan fryses og varmes etterpå ,noen spise disse ved siden av te ,uten noe ,ved siden mat eller du kan skjære i midten og legg pålegg som smør med ost,syltetøy eller noe du liker.

Følg meg på facebook https://www.facebook.com/groups/370547423103160/?fref=ts

#simit #tyrkia #bagel #sesamfrø