Fougasse i frankrike som foccacia i Italia ,det er tradisjonelt og veldig kjent i Franrike ,finnes forskjellige måter å lage den men de meste fougasse brød kommer med bladmønster og flate ,de skjære brødet helt til bunnen med en kniv eller saks ,med oliven på toppen .Men det kommer med fyll av ost,tomater ,oliven og skinke.Og toppes med urter.Så du kan ha din egen fyll.

Her kommer en enkel oppsikrift og ikke minst god myk ost og god svart oliven.

Sånn ser ut puck osten ,det er myk ,litt søt og godt .Lages i danmark til midtøsten .Kjøpes i utlandske butikker og finnes i Sverige i vanlig mat butikker som Eurocash .Eller du kan bruke creme fresh eller kremost 

Ingredienser: 1 fougasse brød

300g hvetemel

1 1/2-2dl vann ,37 grader

10g tørrgjær 

1/2dl vann,lunkent

1ts sukker

3ss olivenolje

En klype salt

 

For fyll:

Puck ost

Svart oliven,i skiver

1 egg ,pisket for å pensle 

Maldonsalt

Bland sammen 1/2dl vann med gjær,sukker og olivenolje ,la den står 5-10 minutter 

Ha melet i kjøkkenmaskin og tilsett gjærblandingen kjør maskinen

Tilsett vannet og elt videre i 10 minutter ,til du får en myk deig og litt klissete men ikke mye.

Dekk med kjøkkenhåndkle og la den heve 1 time og halv .

Forvarmt ovn ved 200c

Hell deigen i et stekebrett kledd med bakepapir og press deigen så med hjelp av slikkepott fordell deigen til en stor brød,smør halv parten med puck og legg oliven over.

Så brett deigen  med å snu den ene siden av  bakepappir over og klem kantene til deigen med fingerne.

Skjær bladmønster med saks men ikke til bunnen.Pensle med pisket egg og strø over maldonsalt .

Stekes midt i ovnen 25-30 minutter til foucasse er gylden brun.

Legg over rist og dekk med kjøkkenhåndkle til servering 

Fougasse smakte kjempe godt med deilig ost og oliven 🙂

Håper det faller i smak 🙂

Følg meg på facebook https://www.facebook.com/groups/370547423103160/?fref=ts

#fougasse #fransk #brød #ost #oliven