Granateplesirup er syrlig og søt på en gang ,vi bruker den ganske mye i arabiske land med salat,sauser og mange andre retter.Stekte auberginer med kjøttdeig i granateplesirup ble det  kjempe god .

Ønsker dere en fin dag 🙂

Ingredienser:

Olje til steking

3 store auberginer

For fyll:

250g kjøttdeig

1ss hvetemel

1/2dl hakkede persille

Pepper

Salt

1 hvitløksfedd,revet

 

For granateplesaus:

1 1/2dl vann

0.60dl granateplesirup

2ss tomatpurre

1ss sukker

Salt

 

Bland alle ingrediensene til sausen og smak til med sukker fordi noen ganger granateplesirupen er litt mer syrlig .Legg til side

Skrell litt auberginer

Skjær i tynne lange skiver

Ha litt salt over alle og legg i et dørslag og dekk med plastfolje.La den står halv time til 1 time.For at væske kommer ut fra auberginene .

Bland alle ingrediensene til fyll 

Og rør alt godt sammen.Dekk med plastfolje og la den står i kjøleskapet en stund.

Tørk auberginene med kjøkkenpapir.

Varm en stekepanne med litt olje og stek raskt på begge sidene i noen sekunder over middelsvarme til de er litt myke med ikke gyldene.

Legg over kjøkkenpapir og la olje renner ut fra auberginene.

Form kjøttdeigen til små pølser.

Ha en kjøttpølse i enden av aubergineskive

Og rull sammen.

Legg alle sammen i en smurt form.

Øs over sausen (spar litt av sausen til servering)

Stekes midt i ovnen ved 200c i 30-35 minutter til de er gylden.

Varm resten av sausen .

Serveres med salat og ris som Vermicelli ris Her

Hell litt av granateplesaus over aubergine 

Smakte himmelsk godt 🙂

Pyntes med hakkede persille og granateplefrø.

Facebook side Her

#aubergine #granateple #sirup #arabisk #kjøttdeig