Spinat er kjempe god i matlagning og vi bruker den i gryta ,salat og baking .Her er små deilige fatayer som lages i arabiske land .Spinat ,løk,tomater,persille og krydder med en god deig som er myk og fluffy Du kan blande fetaost med spinat eller kjøttdeig også..
Ønsker dere en fin dag 🙂
Ingredienser:10stk
Deigen Her
For fyll:
3ss olivenolje
1 løk( 70g),finhakket
1 tomat(100g),fjern skall og innmat ,finnhakket
1/2ts salt ,etter samk
1-2 vårløk (15g)finhakket
100g spinat,hakket
1/4ts sumac ,en syrlig krydder (kjøpes i utlandske butikk)
1/2ts paprika pulver
1/4ts allehånde malt
30g persille fersk,finhakket
1/4ts pepper
1egg,pisket for pensling
Ha 2ss olivenolje i en stekepanne over middelsvarme og stek løken i 2-3 minutter
Tilsett salt og tomatene og stek i 2 minutter
Tilsett vårløk
Spinat og krydder,stek i 4-5minutter.
Slå av varme og tilsett persille og rør alt sammen.
Tilsett 1ss olivenolje og smak med salt og pepper.
Deigen her http://alibabasmat.blogg.no/1460196641_fatayer_deig.html
Del deigen til to like ,jeg brukt en del og andre til ost fyll som kommer oppsikriften snart.
Del den en til to.
Så rulle ut til to like og del hver en til 5stk
Form til 10 like boller .
Kjevler ut hvert til en 4 tommers runde eller litt mer(ikke bruk noe mel mens du kjevler)
Plasser en fylt teskje av spinat fylling
Klem sammen med fingerne deigen som du ser på bildet
Så klem resten sammen til trekant form.
Forvarmt ovn ved 200c .
Legg alle sammen i en stekepanne med bakepapir under.
Pensle med pisket egg.
Stekes midt i ovnen ca 16-20 minutter ,til de er gylden.
Avkjøl over rist.
Kjempe gode og mye næringsstoffer 😀
Kan fryses .
Facebook side Her
#spinat #persille #arabisk #godt #løk #krydder
Så glad jeg fant denne fine bloggen. Her er det mye spennende mat som jeg vil prøve. Og veldig fint forklart.
Mariann Sæther Tokle: det var hyggelig å høre ,takk for det 🙂 si ifra om du lurer på noe 🙂 ha en fin dag.
Ja, skal spørre hvis jeg står fast 🙂 Takk 🙂
Hurra! Fatayer er så godt! Takk for oppskriften, saddiqi. Mumtaz
Si: Så godt å høre din tilbakemeldingen 🙂 Takk for det. Shukran habib.