Fatayer er den perfekte arabiske festmat som er fylt med kjøtt,ost eller spinat .De er myke ,fluffy og kjempe gode.Jeg spist ganske mye fatayer i Syria og der er mange restauranter som lager disse og kommer i forskjellige former og fyll.
Her er oppsikriften til deigen som trenger ikke mye tid å heve ca 15-20 minutter og lett å jobbe med.Du kan velge din favoritt fyll 🙂
Ingredienser:
360g hvetemel
1 1/2ts tørrgjær
1ss sukker
1/2ts salt
2 1/2dl melk ,lunkent
0.78dl olivenolje
Ha mel i en bolle og lag en fordyping i midten.Tilsett gjær
sukker i midten og salt over mel.
Tilsett melk
Og olivenolje i midten
Bland godt med en sleiv eller lignende.
Kna i ca 6 minutter.
Dekk bollen .
La den hvile i 15-20 minutter.
Oppsikrifter til fatayer med spinat og ost kommer 🙂
Ønsker dere alle en riktig god helg og god mat .
#deig #fatayer #syrisk #arabisk
Oj dette så spennende ut, skal prøve men trenger oppskriften på fyllet og hvordan du får den fine fasonger på dem:):). Ønsker deg og familien en fin dag:):)
Maren: Takk for det 🙂 skal legge ut oppsikrifter til fyll og hvordan formes ,men må lage mat her hjemme vettu 😀 det er veldig lett å få den fine fasonger tipsen er ikke bruk noe mel mens du forme deigen 😉 Ønsker dere en riktig fin dag .