Her kommer to sauser som følger den mest kjent matrett i egypt koshari som består av en blandingen ris,linser,makaroni,pasta,kikerter og løk.
Hvis du var i Egypt så jeg tror at du har smakt på denne retten ,eller du kan lage den selv hjemme og får smake den deilig rett.
For tomatsaus:
4-5 tomater
3ss tomatpurre
1 rød chili,fjern frøene
1 hvitløksfedd ,1ts malt koriander og litt salt (alt most i en morter)
2ss olje
2 hvitløksfedd,1ts malt koriander og litt salt(alt most i en morter)
1ss edikk
1ts sukker
2 laurebærblader
1/2dl vann
salt og pepper
I en blender ha tomatene ,chili og tomatpurre ,kjør blenderen til alt er most.blir ca 5dl tomatsaus.
Ha tomatsaus i en kjele med 1/2dl vann over middelsvarme og la den små koke i ca 5 minutter.
Tilsett most 1 hvitløksfedd,1ts koriander og laurebærblader i kjelen.la den små koke i 15-20 minutter.
I en stekepanne ha 2ss olje over middelsvarme og tilsett most 2hvitløksfedd,koriander og salt ,fres i 2 -3 minutter (hvitløken skal ikke bli brent)
Tilsett edikk rør alt sammen .skru av varmen.
Tilsett stekte hvitløken og edikk i kjelen med 1ts sukker ,litt salt og pepper ,skru av varmen .
Tomatsausen er klar til servering.
For den syrlig hvitløkssaus:
4 hvitløksfedd med 1/2ts salt most i en morter
1ss koriander
1/2ss spisskummen
1ts løkpulver
3ss edikk
3dl vann
1ss sukker
1ts chili pasta eller 1/2ts chili pulver ,om du vil ha en sterk saus .Kan sløyfes
I en bolle ha most hvitløksfedd med salt ,koriander,spisskummen og løkpulver
Tilsett edikk og rør alt sammen med en skje.
Tilsett vann og rør sammen.
La sausen står til servering.
De to sausene man må ha til den egyptisk koshari retten 🙂
Følg meg på facebook https://www.facebook.com/groups/370547423103160/?fref=ts
#saus #hvitløk #tomat #egypt #koshari
Det har jeg ikke prøvd før, det må testes ut 🙂
Iselin Renée: Håper at du kommer å like koshari 🙂 ha en fin dag .
Høres spennende ut 😀 Håper du har en flott dag! Feel free til å ta en titt innom bloggen min og følge den 🙂
Snippen: takk for det 🙂 ønsker deg en flott dag og .Det skal jeg gjøre det 🙂