Her kommer to sauser som følger den mest kjent matrett i egypt koshari som består av en blandingen ris,linser,makaroni,pasta,kikerter og løk.

Hvis du var i Egypt så jeg tror at du har smakt på denne retten ,eller du kan lage den selv hjemme og får smake den deilig rett.

For tomatsaus:

4-5 tomater

3ss tomatpurre

1 rød chili,fjern frøene

1 hvitløksfedd ,1ts malt koriander og litt salt (alt most i en morter)

2ss olje

2 hvitløksfedd,1ts malt koriander og litt salt(alt most i en morter)

1ss edikk

1ts sukker

2 laurebærblader

1/2dl vann

salt og pepper

 

I en blender ha tomatene ,chili og tomatpurre ,kjør blenderen til alt er most.blir ca 5dl tomatsaus.

Ha tomatsaus i en kjele  med 1/2dl vann over middelsvarme og la den små koke i ca 5 minutter.

Tilsett most 1 hvitløksfedd,1ts koriander  og laurebærblader i kjelen.la den små koke i 15-20 minutter.

I en stekepanne ha 2ss olje over middelsvarme og tilsett most 2hvitløksfedd,koriander og salt ,fres i 2 -3 minutter (hvitløken skal ikke bli brent)

Tilsett edikk rør alt sammen .skru av varmen.

Tilsett stekte hvitløken og edikk i kjelen med 1ts sukker ,litt salt og pepper ,skru av varmen .

Tomatsausen er klar til servering.

 

For den syrlig hvitløkssaus:

4 hvitløksfedd med 1/2ts salt most i en morter

1ss koriander

1/2ss spisskummen

1ts løkpulver

3ss edikk

3dl vann

1ss sukker 

1ts chili pasta eller 1/2ts chili pulver ,om du vil ha en sterk saus .Kan sløyfes

 

I en bolle ha most hvitløksfedd med salt ,koriander,spisskummen og løkpulver

Tilsett edikk og rør alt sammen med en skje.

Tilsett vann og rør sammen.

La sausen står til servering.

De to sausene man må ha til den egyptisk koshari retten 🙂

Følg meg på facebook https://www.facebook.com/groups/370547423103160/?fref=ts
#saus #hvitløk #tomat #egypt #koshari