Izgara kofte er grillet kjøttkaker som lages i tyrkia ,det finnes mange slags kofta der og i midtøsten .Disse er kjempe gode og saftige .
Kjøttdeigen du kan bruke bare okse kjøtt som innholder litt fett da får kjøttkakene mer smak og de blir saftige ,eller blandingen av oksekjøttdeig og litt lammekjøttdeig.
Ingredienser: 4 personer
650g kjøttdeig
50g strøbrød
25g fersk persille,finhakket
1 løk,finrevet
1 1/2ts timian
1ts spisskummen
1ts svart pepper
1 liten chiliflak,most
1ts salt
1 egg
I en bolle ha kjøttdeigen så tilsett strøbrød ,rør raskt
Tilsett løken og persille
Krydder
Egg og salt rør alt sammen godt men ikke kna så mye.
Dekk deigen å la den står halv time.
Form en 14 kjøttkaker med hendene(fukt hendene med litt vann) og klem disse med fingerne
Du kan lage midere eller flatere kjøttkaker .
Varm en grillpanne med litt olje på middels varme og stek kjøttkakene på begge sidene.
Til de er gjennomstekt .Du kan grille chili ,paprika ,løk og tomater i samme panne.
Eller kan grilles kofta raskt og legges i smurt form med litt smør på toppen og stekes i forvarmt ovnen ved 225 under grillvarme ca i ca 15-20 minutter ,snu kjøttkakene av og til.
Serveres med ris ,bulgur ,salt,tzatziki(finner du oppsikrifter i bloggen min )og ajvar .
Facebook side Her
#kofta #kjøttkaker #tyrkisk #grille #kjøtt
Nam!
facelessfashiion: 🙂
Hva er strøbrød? Hvor kjøper du det?
Cathrine: det er knust kavring , selges i vanlig matbutikk .