Coleslaw er en salat som består av finsnittende rå kål,ofte tilsatt revet gulrot .Det finnes mange variasjoner av oppsikriften også med eple ,sylteagurk,annanas og rødkål.Dressing bestående av majones som du lager selv eggeblommet og vegetabilsk olje.Sukker og syre med litt sennep.
Serveres som tilbehør til grillmat,kylling,fish og chips ,sandwich,pølser ,burger osv
Her en kremet coleslaw med kjempe deilig smak 🙂
Ingredienser:4-5 peroner
350g kål,finsnitt
2 stk gulrot,revet
1/2 rød løk,i tynne båter
1 eggeblommet(romtemperatur)
2dl rapsolje(romtemperatur)
1ss iskaldt vann
1ts edikk
1/2ts dijonsennep
3ss creme fraiche
1ss sukker
2ts sitronsaft
1ts salt,etter smak
peppermix
Først rens og skjær kål,gulrøtter og løken.
Så lager du majones ,ha eggeblommet i en bolle og Spe litt etter litt med olje under omrøring(bruk visp)
Forsiktig speing til å begynne med og mer etter hvert.Når oljen er halveis tilsett 1ss iskaldt vann og rør så spe litt etter litt med olje under omrøring ,tilsett edikk og sennep røalt sammen.
Så tilsett creme fraishe ,sukker,sitronsaft,salt og peppermix.Bland alt godt sammen.
Ha sausen i de finsnittende grønnsakene og bland godt sammen ,smak til med salt .
La coleslaw står i kjøleskapet 1 time før servering for at dressingen trekker sammen med grønnsakene.
Følg meg på facebookhttps://www.facebook.com/groups/370547423103160/?fref=ts
#coleslaw #kål #gulrot #løk #majones #kremet