Denne retten spises ofte som frokost hos oss men jeg har lagt den i dag til maiddagen ,består av bondebønner,brød,egg,og olje.
Hvis du vil ha en rett som er godt ,lett å lage og blir du mett av i flere timer så den her er noe for deg 😉
Ingredienser(4-5 personer)
Vann
250g tørkede bondebønner (kjøpes i utlandske butikk ,de er brune eller lys brune og litt store)
6 løk,finhakket
8-9 egg
olje
3 tomater,finhakket
3 store brød Her
salt
pepper
Stachys urter,kan sløyfes(jeg veit ikke hva de heter ,eller om det finnes i Norge ,vi kalle det بطنج)
bønner :bløtlegging 12 timer(vi bruker 1ts natron i vannet ,for å gjør bønnene myke),bytte vannet 3 -4 ganger .Vask bønnene under vannet ,så legg dem i en stor kjele med vannet som dekker bønnene cirka 3liter vann,kok opp med lokk så la den små koke i 1-2 timer .Tilsett salt i siste halv time av koke tide.
Ta bønnene av kjelen og legg dem til side.Ta vare på vannet.
Her bønnene er ferdig kokt .
.
Ta skallet av .
Lag brød om du har ikke,finner du oppsikriften i bloggen min Her,jeg lagt fire brød av oppsikriften.
Kok bønner vannet opp.
Skjær brødene i store biter og legg dem i kjelen.
Bland brødene med vannet.
Ta brødene fra kjelen og legg dem i et stor fat.
Legg bønnene over brødene.
I en stekepanne varm olje 1/2-1dl(olje skal være veldig varm) og hell den over .
Stek løken i en stekpanne til de er myke og blanke.
Ha løken over.
Rør eggene i en stor bolle med salt og pepper og stek dem i en stekpanne.
Ha eggene over maten.
Så hakkete tomater og noen av bønnene,srø over Stachys om du har .Sitron passer perfekt til retten 😀
Kanskje det høres mye jobb men det er enkelt og ikke minst godt 🙂
Fb Her
#bønner #hjemmelaget #egg #løk #arabisk #fredag