Det er dessert lages av mandel,melis,egg og sitron .Marsipan men ikke så mektig med  en deilig smak av sitronskall og vanilje .Lages  mye i Algeria fordi det er godt ,lett og raskt å lage.Dekkes med melis .Jeg kommer nok å lage mer søte kaker fremover,jeg lager mest varm mat hjemme men noen ganger begynner barna å masse om dessert ,pleide de å si har vi ikke dessert flere ganger etter de har spist middag  😀 

Ha dere en fin dag 🙂

Ingredienser: 15 stk

250g mandler

150g melis

1/2ss smør,myk

1/2ts vaniljesukker

Revet skal av 1/2 sitron

1 egg 

Melis for  å dekke kakene

For sirup:

2dl sukker

3dl vann

1ts sitronsaft

1ts rosevann

 

 

I en blender ha 250g mandler med 150g melis

Mal de flere ganger til pulver

Sil malt mandler og melis i en sil ,så kvern den som er i silen en gang til 

Til du er ferdig med hele mandler .

Ha de i en bolle og tilsett smør,vaniljesukker og sitronskall ,smudler alt sammen med begge hendene.

Tilsett eggeblommet og halv parten av eggehvitte og elt deigen godt 

Tilsett resten av eggehvitte om deigen trenges.La den hvile en stund.

Lag sirupen ,i en kjele ha vannet og sukker over middels varme,rør sammen  så la den små koke i 10 minutter ,tilsett sitronsaft og rosevann .La den små koke i 5 minutter til,til den tykner litt.Avkjøl

Del til to like, og rulle ut til lange som du ser på bildet ,og skjær i 3cm tykkelse og 3cm størrelse til små biter med en kniv.

Ha maizenamel i et fat og legg kakene .La disse hvile i 1/2 time.

Forvarmet ovn 150c

Dekk en stekebrett med bakepapir og ha disse kakene over.Sett midt i ovnen i 5 minutter.

Avkjøl kakene .

Dypp kaken i sirupen og løfte med engang

Over en rist ,la sirupen renner helt av kakene.

I en pose med melis ha kakene .

Og sørg at melis dekke alle sammen.

Rist disse litt og legg over et fat.Gjør det to ganger.Og la kakene står noen timer på kjøkkenbenken.

Fjern litt melis fra kakene for at det skal ikke blir mye melis ,bruk fingerne for å ta bort den ekstra melis .

Strø over melis med en sil.Er klare for å spise 😀 konsistensen til kaken  er myke inni men litt harde utover .

Facebook side Her

#marsipan #hjemmelaget #mandel #melis #søt #godt